Whitney-Whitney Houston (1987)

Το Whitney είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Whitney Houston, που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 1987, από την Arista Records ως συνέχεια του ντεμπούτου άλμπουμ της. Το άλμπουμ περιλαμβάνει πέντε top 10 επιτυχίες στο αμερικανικό Billboard Hot 100. Τα πρώτα τέσσερα σινγκλ του άλμπουμ - "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn't We Almost Have It All", "So Emotional" και "Where Do Broken Hearts Go" - όλα κορυφώθηκαν στο νούμερο ένα στο US Hot 100, καθιστώντας την την πρώτη γυναικεία παράσταση που πέτυχε τέσσερις νούμερο ένα επιτυχίες από ένα άλμπουμ.

Μαζί με τρία συνεχόμενα νούμερο ένα σινγκλ από το προηγούμενο άλμπουμ της Χιούστον, αυτό έδωσε στην τραγουδίστρια επτά συνεχόμενες νούμερο ένα επιτυχίες, ξεπερνώντας τους Beatles και τους Bee Gees, που έκαστος είχαν έξι νούμερο ένα διαδοχικές επιτυχίες. Κανένα από τα επτά διαδοχικά νούμερο ένα σινγκλ της Χιούστον δεν ήταν ντουέτα. Το άλμπουμ Whitney περιελάμβανε επίσης την  επιτυχία των ΗΠΑ "Love Will Save the Day".

Το άλμπουμ και το πρώτο σινγκλ, "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", έγιναν επιτυχίες παγκοσμίως, φτάνοντας στο νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη. Έγινε επίσης μεγάλη επιτυχία σε διάφορες άλλες χώρες στην Ασία, τη Νότια Αμερική και την Αφρική. Το άλμπουμ γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard Top 200 Album Chart στις 27 Ιουνίου 1987. Αυτό έκανε τη Χιούστον την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη που έκανε το ντεμπούτο της στο νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το άλμπουμ παρέμεινε στην κορυφή για έντεκα συνεχόμενες εβδομάδες, δημιουργώντας ένα ρεκόρ. τις περισσότερες αθροιστικές εβδομάδες (25 εβδομάδες) στο νούμερο ένα στο chart άλμπουμ από μια γυναίκα καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Στα 30α βραβεία Grammy, έλαβε τρεις υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένου του Άλμπουμ της Χρονιάς, με την Χιούστον να κερδίζει την Καλύτερη Ποπ Φωνητική Ερμηνεία, Γυναίκα για το "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)". Με πωλήσεις πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, το Whitney είναι ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Στις 28 Οκτωβρίου 2020, το άλμπουμ πιστοποιήθηκε ως διαμαντένιο από την Recording Industry Association of America, για πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Video Url

 

Video Url