The Raw & the Cooked- Fine Young Cannibals (1989)

Το The Raw & the Cooked είναι το δεύτερο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Fine Young Cannibals, που κυκλοφόρησε το 1989. Ο τίτλος του άλμπουμ προήλθε από το ομώνυμο βιβλίο ("Le Cru et le Cuit" στα γαλλικά) του  Γάλλου ανθρωπολόγου Claude Lévi-Strauss. Τέσσερα τραγούδια από το άλμπουμ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε soundtrack ταινιών στα μέσα της δεκαετίας του 1980, τρία από τα οποία ήταν κομμάτια ψυχής από την ταινία Tin Men. Το συγκρότημα είχε ήδη ηχογραφήσει πάνω από το μισό του άλμπουμ μέχρι τη στιγμή που ο David Z ήρθε να παράγει το υπόλοιπο. Η δουλειά του με το συγκρότημα, που κατέληξε σε χορευτικό-ροκ υλικό, περιελάμβανε πειραματισμούς στούντιο.

Θεωρείται ένα εκλεκτικό, ποικίλο άλμπουμ, που λαμβάνει επιρροές από πολλά είδη όπως Motown soul, rock, funk, British beat και pop. Κυκλοφόρησε το 1989 από την London Records και την I.R.S.  Records, Το The Raw & the Cooked γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, πουλώντας πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Πολλά σινγκλ κυκλοφόρησαν από το άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των δύο νούμερο ένα σινγκλ των ΗΠΑ "She Drives Me Crazy" και "Good Thing".

Ήταν επίσης αναγνωρισμένο από τους κριτικούς και η Jo-Ann Greene της AllMusic αποκάλεσε το άλμπουμ αριστούργημα και ένα από τα πιο συναρπαστικά άλμπουμ της δεκαετίας του 1980. Το The Raw & the Remix, ένα remix άλμπουμ που αποτελείται κυρίως από τραγούδια των The Raw & the Cooked, κυκλοφόρησε το 1990.

Video Url