Bayou Country-Creedence Clearwater Revival από τον Ιανουάριο του 1969

Το Bayou Country είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Creedence Clearwater Revival, που κυκλοφόρησε από την Fantasy Records τον Ιανουάριο του 1969, και ήταν το πρώτο από τα τρία άλμπουμ CCR που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά.[1] Η Bayou Country έφτασε στο νούμερο 7 στο τσαρτ άλμπουμ του Billboard και παρήγαγε το πρώτο No. 2 hit single του συγκροτήματος, "Proud Mary".

Μετά από δέκα χρόνια αγώνα ως οι Blue Velvets and the Golliwogs, ο τραγουδιστής/κιθαρίστας John Fogerty, ο αδερφός του κιθαρίστας Tom Fogerty, ο μπασίστας Stu Cook και ο ντράμερ Doug Clifford είχαν ένα σινγκλ Νο. 11 με το "Susie Q" τον Ιούνιο του 1968 με το όνομα. Creedence Clearwater Revival. Το ομώνυμο άλμπουμ τους έφτασε στο Νο. 52 του τσαρτ άλμπουμ του Billboard. Παρά τη νέα επιτυχία τους, ωστόσο, οι σπόροι της δυσαρέσκειας μεταξύ των τεσσάρων μελών είχαν ήδη φυτευτεί λόγω του ότι ο John Fogerty ανέλαβε τον έλεγχο του συγκροτήματος σχεδόν σε κάθε επίπεδο. "Υπήρχε ένα σημείο στο οποίο είχαμε κάνει το πρώτο άλμπουμ. Όλοι είχαν ακούσει τη συμβουλή μου. Δεν νομίζω ότι κανείς το σκέφτηκε πολύ", θυμάται ο Fogerty στον Michael Goldberg των Rolling Stone το 1993 με το δεύτερο άλμπουμ, Bayou Country, είχαμε μια πραγματική αντιπαράθεση.

Όλοι ήθελαν να τραγουδήσουν, να γράψουν, να φτιάξουν τις δικές τους διασκευές, ό,τι κι αν είναι, σωστά; Αυτό ήταν μετά από δέκα χρόνια αγώνα. Τώρα είχαμε τα φώτα της δημοσιότητας. Τα δεκαπέντε λεπτά της φήμης του Andy Warhol. Το "Susie Q" νομίζαμε ότι ήταν τόσο μεγάλο . Φυσικά, δεν ήταν τόσο μεγάλο...Δεν ήθελα να επιστρέψω στο πλυντήριο αυτοκινήτων." Το 2007, ο τραγουδιστής είπε στον Joshua Klein των Pitchfork: "Αποφάσισα ότι είμαστε στην πιο μικροσκοπική δισκογραφική στον κόσμο, δεν έχουμε χρήματα πίσω μας, δεν έχουμε μάνατζερ, δεν έχουμε δημοσιογράφο. Βασικά δεν είχαμε κανένα από τα συνηθισμένα μηχανήματα δημιουργίας αστεριών, οπότε είπα στον εαυτό μου ότι θα πρέπει απλώς να το κάνω με τη μουσική... Βασικά ήθελα να κάνω αυτό που είχαν κάνει οι Beatles. Ένιωσα ότι έπρεπε απλώς να το κάνω μόνος μου ."

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url