Brain Salad Surgery-Emerson, Lake and Palmer (1973)

Το Brain Salad Surgery είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού progressive rock συγκροτήματος Emerson, Lake & Palmer, που κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου 1973 από τη δισκογραφική τους εταιρεία, Manticore Records, και διανέμεται από την Atlantic Records στην Αμερική όπου κυκλοφόρησε στις 4 Ιανουαρίου 1974..

Μετά την περιοδεία για την υποστήριξη του τελευταίου άλμπουμ, Trilogy (1972), το συγκρότημα απέκτησε εγκαταστάσεις για πρόβες για να δουλέψει πάνω σε νέο υλικό, το οποίο θα συνδύαζε κλασικά και ροκ θέματα. Για να ελέγξουν τα πράγματα, δημιούργησαν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία, Manticore, τον Μάρτιο του 1973. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο στα Olympic and Advision Studios και η μίξη έγινε τον Οκτώβριο του 1973 στα AIR Studios στο Λονδίνο. Όπως όλα τα προηγούμενα έργα του γκρουπ, η παραγωγή του έγινε από τον Greg Lake. Το άλμπουμ περιλαμβάνει ένα εξώφυλλο σχεδιασμένο από τον H. R. Giger.

Κυκλοφόρησε με μια ανάμεικτη κριτική ανταπόκριση, άρχισε να λαμβάνει πιο ευνοϊκές κριτικές με τον καιρό. Το Brain Salad Surgery συνέχισε την εμπορική επιτυχία του γκρουπ, φτάνοντας στο νούμερο 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον αριθμό 11 στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τελικά έγινε χρυσό και στις δύο χώρες. Προς υποστήριξή του, το τρίο ξεκίνησε τη μεγαλύτερη παγκόσμια περιοδεία τους μέχρι σήμερα, .

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url