Bad-Michael Jackson (1987)

Το Bad είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Michael Jackson.

Κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου 1987 από την Epic Records, σχεδόν πέντε χρόνια μετά το προηγούμενο άλμπουμ του Τζάκσον, Thriller (1982). Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου 1985 και Ιουλίου 1987, το Bad ήταν η τρίτη και τελευταία συνεργασία μεταξύ του Τζάκσον και του παραγωγού Κουίνσι Τζόουνς, με τον Τζάκσον να είναι συμπαραγωγός και να συνθέτει όλα τα κομμάτια εκτός από δύο.

Ο Τζάκσον υιοθέτησε ιδιαίτερα μια νευρική εμφάνιση και ήχο με τον Bad, ξεφεύγοντας από το χαρακτηριστικό του στυλ που βασίζεται στο groove και τα ψηλά φωνητικά του. Το άλμπουμ ενσωματώνει στυλ pop, rock, funk, R&B, dance, soul και hard rock. Ο Jackson πειραματίστηκε επίσης με νεότερη τεχνολογία ηχογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών συνθεσάιζερ και των drum machines, με αποτέλεσμα έναν πιο κομψό και πιο επιθετικό ήχο.

Έγραψε τα εννέα από τα έντεκα τραγούδια του άλμπουμ. Τα στιχουργικά θέματα του άλμπουμ περιλαμβάνουν προκατάληψη μέσων, παράνοια, φυλετικό προφίλ, ρομαντισμό, αυτοβελτίωση και παγκόσμια ειρήνη. Το άλμπουμ περιλαμβάνει εμφανίσεις από τους Siedah Garrett και Stevie Wonder.

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα άλμπουμ της εποχής του, το Bad έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard Top Pop Albums chart, πουλώντας πάνω από 2,25 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη του εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρέμεινε στην κορυφή για έξι συνεχόμενες εβδομάδες. Έφτασε επίσης στο νούμερο ένα σε 24 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου πούλησε 350.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα και έγινε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της χώρας το 1987.

Εννέα τραγούδια από το άλμπουμ κυκλοφόρησαν ως επίσημα σινγκλ και ένα ως διαφημιστικό single. Επτά βρέθηκαν στο top 20 του αμερικανικού Billboard Hot 100, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ πέντε νούμερο ένα: "I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Man in the Mirror» και «Dirty Diana». Το άλμπουμ προωθήθηκε επίσης με την ταινία Moonwalker (1988), η οποία περιελάμβανε τα μουσικά βίντεο τραγουδιών από το άλμπουμ, όπως τα "Speed ​​Demon", "Leave Me Alone", "Man in the Mirror" και "Smooth Criminal".

Video Url

 

Video Url