Kill 'Em All-Metallica (1983)

Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε 25 Ιουλίου 1983

Το Kill 'Em All είναι το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού χέβι μέταλ συγκροτήματος Metallica, που κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου 1983, μέσω της ανεξάρτητης δισκογραφικής Megaforce Records. Οι Metallica ξεκίνησαν παίζοντας σόου σε τοπικά κλαμπ στο Λος Άντζελες. Ηχογράφησαν αρκετά demo για να τραβήξουν την προσοχή των ιδιοκτητών κλαμπ και τελικά μετακόμισαν στο Σαν Φρανσίσκο για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του μπασίστα Cliff Burton.

Η κασέτα επίδειξης No Life 'til Leather (1982) του γκρουπ έγινε αντιληπτή από τον επικεφαλής της εταιρείας Megaforce, Jon Zazula, ο οποίος την υπέγραψε και έδωσε έναν προϋπολογισμό 15.000 $ για ηχογράφηση. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε τον Μάιο με παραγωγό τον Paul Curcio στα Music America Studios στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Αρχικά προοριζόταν να φέρει τον τίτλο Metal Up Your Ass, με εξώφυλλο που απεικονίζει ένα χέρι που κρατά ένα στιλέτο που αναδύεται από μια λεκάνη τουαλέτας. Ο Zazula έπεισε το συγκρότημα να αλλάξει το όνομα επειδή οι διανομείς φοβούνταν ότι η κυκλοφορία ενός άλμπουμ με τόσο προσβλητικό τίτλο και έργο τέχνης θα μείωνε τις πιθανότητές του για εμπορική επιτυχία.

Οι Metallica προώθησαν το άλμπουμ στη δίμηνη περιοδεία Kill 'Em All for One με το αγγλικό heavy metal συγκρότημα Raven στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ δημιούργησε επίσης δύο σινγκλ: "Whiplash" και "Jump in the Fire". Αν και η αρχική αποστολή ήταν 15.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ, το άλμπουμ πούλησε 60.000 αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι το τέλος της ευρωπαϊκής περιοδείας Seven Dates of Hell των Metallica το 1984.

Το άλμπουμ δεν μπήκε στο Billboard 200 μέχρι το 1986,  η επανέκδοση της Elektra το 1988 έφτασε στο νούμερο 120. Το Kill 'Em All  θεωρείται ως ένα πρωτοποριακό άλμπουμ για το thrash metal, λόγω της "ακριβούς μουσικότητας του, που συνδύασε το νέο κύμα βρετανικών heavy metal riff με σκληροπυρηνικούς ρυθμούς punk". Επίσης τοποθετήθηκε αναδρομικά στις λίστες καλύτερων άλμπουμ .

Η μουσική προσέγγιση και οι στίχοι του άλμπουμ διέφεραν σημαντικά από το mainstream του ροκ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και ενέπνευσαν μια σειρά από συγκροτήματα που ακολούθησαν με παρόμοιο τρόπο. Πιστοποιήθηκε 3× Platinum από την Recording Industry Association of America (RIAA) το 1999 για την πώληση τριών εκατομμυρίων αντιγράφων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Video Url