Εμπιστευτικό, από την ιστορία της μουσικής: Self Control-Laura Branigan

Αυτό το τραγούδι το έχω συνδέσει με τον θάνατο της μητέρας μου, άνοιξη του 1984, ήταν τότε επιτυχία. Η ειρωνεία η Branigan που είχε γεννηθεί 3 Ιουλίου 1952 πέθανε σχετικά νέα από εγκεφαλικό όπως και η μητέρα μου ΚΖ 

Το "Self Control" είναι ένα τραγούδι του Ιταλού τραγουδιστή Raf, που κυκλοφόρησε το 1984. Γράφτηκε από τους Giancarlo Bigazzi, Steve Piccolo και Raf, . Το κομμάτι έφτασε στην κορυφή των charts στην Ιταλία και την Ελβετία και ξεκίνησε την έκρηξη και την κυριαρχία των ηχογραφήσεων σε στυλ ντίσκο Italo στα ηπειρωτικά ευρωπαϊκά τσαρτ κατά τη δεκαετία του 1980.

Την ίδια χρονιά, το «Self Control» διασκευάστηκε από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Laura Branigan, η έκδοση της οποίας έφτασε στο Νο. 1 σε χώρες όπως η Αυστρία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ελβετία, καθώς και το Νο. 4 στο αμερικανικό Billboard Hot 100. Το τραγούδι ήταν εμπορικά επιτυχημένο σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1984, με τη διασκευή της Branigan να γίνεται το πιο επιτυχημένο σινγκλ της χρονιάς στη Γερμανία και την Ελβετία.

Το "Self Control" έχει γίνει ένα από τα καθοριστικά τραγούδια της δεκαετίας του 1980, με μια σειρά από remake που ηχογραφούνται κάθε χρόνο. Αξιοσημείωτα εξώφυλλα περιλαμβάνουν τον Πορτορικανό τραγουδιστή Ricky Martin το 1993, ένα ριμέικ χορευτικό από την Branigan το 2004,  Royal Gigolos το 2005 και το δανικό χορευτικό συγκρότημα Infernal το 2006.

 

Video Url

 

Video Url