Εμπιστευτικό, από την ιστορία της μουσικής: Complicated-Avril Lavigne

Το "Complicated" είναι ένα τραγούδι της Καναδής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Avril Lavigne από το ντεμπούτο άλμπουμ της, Let Go (2002). Η μπαλάντα κυκλοφόρησε ως το ντεμπούτο σινγκλ της και το βασικό σινγκλ από το άλμπουμ στις 11 Μαρτίου 2002 από την Arista Records.

Η Lavigne και η ομάδα παραγωγής the Matrix (Lauren Christy, Scott Spock και Graham Edwards) πιστώνονται ως συγγραφείς. Η παραγωγή του τραγουδιού έγινε από τους Matrix. Σύμφωνα με τη Lavigne, το τραγούδι έχει να κάνει με το να είναι κανείς ειλικρινής με τον εαυτό του παρά να «βάζει μούτρα».

Το "Complicated" έλαβε θετικές κριτικές από κριτικούς μουσικής, οι οποίοι επαίνεσαν το τραγούδι ως μεταδοτικό ποπ ροκ. Το "Complicated" έφτασε στο νούμερο δύο στο Billboard Hot 100, πουλώντας τελικά 1,1 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ. Το τραγούδι πέρασε επίσης για δεκαέξι συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο ένα στο Billboard Adult Top 40 chart, σπάζοντας ένα προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε το "Torn" της Natalie Imbruglia.

Σε διεθνές επίπεδο, το "Complicated" βρέθηκε στην κορυφή των τσαρτ στην Αυστραλία, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νορβηγία, με το τραγούδι να κορυφώνεται στην πρώτη πεντάδα σε περισσότερες από είκοσι χώρες. Το "Complicated" ήταν υποψήφιο για δύο βραβεία Grammy για το τραγούδι της χρονιάς και την καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία.

Video Url