Εμπιστευτικό, από την ιστορία της μουσικής: Nightmoves-Bob Seger and The Silver Bullet Band

Το "Night Moves" είναι ένα τραγούδι του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Bob Seger. Ήταν το βασικό σινγκλ από το ένατο στούντιο άλμπουμ του με το ίδιο όνομα (1976), το οποίο κυκλοφόρησε στην Capitol Records.

Ο Σέγκερ έγραψε το τραγούδι ως μια ιστορία ενηλικίωσης για τον έρωτα των εφήβων. Βασίστηκε στον εφηβικό έρωτα του ίδιου του Σέγκερ που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Του πήρε έξι μήνες για να το γράψει και ηχογραφήθηκε γρήγορα στα Nimbus Nine Studios στο Τορόντο του Οντάριο, με παραγωγό τον Jack Richardson. Καθώς μεγάλο μέρος των Silver Bullet Band του Seger είχε επιστρέψει στο σπίτι μέχρι αυτό το σημείο, το τραγούδι ηχογραφήθηκε με αρκετούς τοπικούς μουσικούς.

Κυκλοφόρησε ως σινγκλ τον Δεκέμβριο του 1976, έφτασε στο νούμερο τέσσερα στο Billboard Hot 100, και έγινε το πρώτο επιτυχημένο σινγκλ του Seger μετά το "Ramblin' Gamblin' Man" από το 1969. Επίσης βρέθηκε στο νούμερο 5 στον Καναδά και ήταν ένα από τα κορυφαία 25 επιτυχία στην Αυστραλία. . Το τραγούδι ήταν υπεύθυνο για την αλλαγή του Seger από ένα δημοφιλές τοπικό αγαπημένο όνομα, σε εθνικό αστέρι.

Video Url