Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: Bird On The Wire-Leonard Cohen, το έγραψε στην Ύδρα

Το "Bird on the Wire" είναι ένα από τα χαρακτηριστικά τραγούδια του Leonard Cohen. Ηχογραφήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1968 στο Νάσβιλ και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ του 1969 Songs from a Room. Μια ηχογράφηση του Μαΐου 1968 σε παραγωγή του David Crosby, με τίτλο "Like a Bird", προστέθηκε στο remastered CD του 2007. Η Judy Collins ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε το τραγούδι στο άλμπουμ της το 1968 Who Knows Where the Time Goes. Ο Joe Cocker διασκεύασε επίσης το τραγούδι στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ του την επόμενη χρονιά.

Τη δεκαετία του 1960, ο Κοέν ζούσε στο ελληνικό νησί Ύδρα με τη φίλη του Marianne Ihlen, τη γυναίκα που απεικονίζεται στο οπισθόφυλλο του Songs from a Room. Διηγήθηκε πώς τον βοήθησε να βγει από την κατάθλιψη δίνοντάς του την κιθάρα του, οπότε άρχισε να συνθέτει το "Bird on the Wire", εμπνευσμένο από ένα πουλί που κάθεται σε ένα από τα πρόσφατα εγκατεστημένα καλώδια τηλεφώνου της Ύδρας, ακολουθούμενη από αναμνήσεις από βρεγμένες νύχτες του νησιού. Το τελείωσε σε ένα μοτέλ του Χόλιγουντ.

Ο Κοέν έχει περιγράψει το "Bird on the Wire" ως ένα απλό τραγούδι της κάντρι, και η πρώτη ηχογράφηση, από την Τζούντι Κόλινς, έγινε πράγματι σαν κάντρι. Αργότερα έκανε διάφορες μικρές αλλαγές, όπως οι τροποποιήσεις που υπήρχαν στο Cohen Live. Διαφορετικές ερμηνείες περιλαμβάνονται σε όλα τα live άλμπουμ του. Με την ευκαιρία ερμήνευσε επίσης τη γαλλική εκδοχή του Σερζ Λάμα, "Vivre tout seul", σε συναυλία.

Στις σημειώσεις μιας επανέκδοσης του Songs From A Room το 2007, το τραγούδι περιγράφηκε ως "ταυτόχρονα μια προσευχή και ένας ύμνος, ένα είδος μποέμικο "My Way"."

Video Url