Εμπιστευτικό, από την ιστορία της μουσικής: Fleetwood Mac - Little Lies

Το "Little Lies" είναι ένα τραγούδι του βρετανο-αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Fleetwood Mac από το 14ο στούντιο άλμπουμ τους, Tango in the Night (1987). Γράφτηκε από το μέλος του συγκροτήματος Christine McVie και τον τότε σύζυγό της, Eddy Quintela, με τα βασικά φωνητικά να ερμηνεύονται κυρίως από τον McVie, αν και το ρεφρέν περιλαμβάνει δευτερεύοντα φωνητικά από τους Lindsey Buckingham και Stevie Nicks. Το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1987 από την Warner Bros. Records, ως το τρίτο σινγκλ από το Tango in the Night.

Κατά την κυκλοφορία του, το σινγκλ έφτασε στο νούμερο ένα για τέσσερις εβδομάδες στο αμερικανικό τσαρτ Billboard Adult Contemporary και στο νούμερο τέσσερα στο Billboard Hot 100 τον Νοέμβριο του 1987. Μέχρι σήμερα, είναι η πιο πρόσφατη επιτυχία τους στην πρώτη δεκάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το σινγκλ έφτασε επίσης στο νούμερο πέντε στο UK Singles Chart. Το "Little Lies" συνεχίζει να παίζεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ως κλασική επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μαζί με τα "Everywhere" και "Seven Wonders", που είναι και τα δύο από το Tango in the Night. Το «Little Lies» συνοδεύτηκε επίσης από ένα μουσικό βίντεο, που γυρίστηκε σε ένα αγρόκτημα, μέσα και γύρω από τα ρουστίκ κτίρια και τα χωράφια του.

Το σινγκλ ήταν επίσης διαθέσιμο σε μονόμορφη μορφή 12", με μια εκτεταμένη χορευτική έκδοση, μια μεταγλωττισμένη έκδοση και τη Β πλευρά του, "Ricky", ένα κομμάτι χωρίς άλμπουμ που γράφτηκε από τους McVie και Buckingham. Περιορίστηκε επίσης ένας περιορισμένος δίσκος εικόνων 12". κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν το πρώτο single των Fleetwood Mac που κυκλοφόρησε σε σινγκλ κασέτα.

 

Video Url