Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: Matilda-Harry Belafonte

Το "Matilda" (μερικές φορές γράφεται Mathilda) είναι ένα τραγούδι καλύψω. Ορισμένοι αναφέρουν σαν συνθέτη τον Χάρι Τόμας (φημολογείται ότι είναι ψευδώνυμο που συνδυάζει τον Χάρι Μπελαφόντε και τον κιθαρίστα του, Μίλαρντ Τόμας, αλλά το ASCAP απλώς παραθέτει τον Χάρι Τόμας με το ψευδώνυμο Χάρι Μπελαφόντε, τον συνθέτη του "Hold 'em Joe"), μερικούς τίτλους δίνονται ως Norman Span.

Το "Matilda" είναι ένα τραγούδι που θρηνεί μια γυναίκα που πήρε έναν άντρα για ό,τι άξιζε. Το τραγούδι χρονολογείται τουλάχιστον στη δεκαετία του 1930, όταν ο πρωτοπόρος της calypso King Radio (το καλλιτεχνικό όνομα του Norman Span) ηχογράφησε το τραγούδι. Ο Χάρι Μπελαφόντε το ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1953, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία.

Video Url

 

Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού από τον Χάρι Μπελαφόντε έγινε στις 27 Απριλίου 1953 και κυκλοφόρησε ως σινγκλ. Ξαναηχογράφησε το "Matilda" για το δεύτερο  LP του, Belafonte, που κυκλοφόρησε το 1955. Η συχνά επαναλαμβανόμενη φράση στην απόδοση του τραγουδιού είναι όπως η παρακάτω, τονίζοντας τις συλλαβές του ονόματος του θέματος όπως φαίνεται:

Video Url

 

Γεια σου! Μα-τιλ-ντα; Μα-τιλ-ντα; Μα-τιλ-ντα, μου παίρνει λεφτά και τρέχει για τη  Βενεζουέλα.
Ο Belafonte ερμήνευε συχνά το τραγούδι σε συναυλία και ενθάρρυνε το κοινό να τραγουδήσει αυτή τη γραμμή. Ένα παράδειγμα ακούγεται στο ζωντανό άλμπουμ του 1959 Belafonte στο Carnegie Hall, όπου ο συνολικός χρόνος αναπαραγωγής για το "Matilda" είναι σχεδόν 12 λεπτά.

Video Url