Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: No Quarter-Led Zeppelin

Το No Quarter , Το έχω από πέρυσι κατά νου να παίζει την Μεγάλη εβδομάδα.(αν και στις αναμνήσεις μου ,της εφηβείας, το έχω τέλη Μαΐου, με κεράσια και παγωτά και διάβασμα εξετάσεων λυκείου, με πουλιά να κελαιδούν και όλα να είναι ανθισμένα, στο χωριό μας δίπλα στην θάλασσα).

Το " No Quarter " είναι ένα τραγούδι των Led Zeppelin του 1972 που εμφανίζεται στο άλμπουμ τους του 1973 Houses of the Holy . Γράφτηκε από τους John Paul Jones , Jimmy Page και Robert Plant . Το τραγούδι έγινε κεντρικό κομμάτι σε όλες τις συναυλίες των Led Zeppelin στη συνέχεια, μέχρι την τελευταία τους περιοδεία. Εμφανίζεται τόσο στις κινηματογραφικές εκδόσεις όσο και στις δύο εκδόσεις ζωντανών άλμπουμ του The Song Remains the Same , που κυκλοφόρησε το 1976 και επεκτάθηκε το 2007.

Ο Jimmy Page εφάρμοσε τεχνικές vari-speed για να ρίξει ολόκληρο το τραγούδι κατά ημιτόνιο , προκειμένου να του δώσει μια πιο παχιά και πιο έντονη διάθεση.  Εκτός από την αλλαγή του τόνου, η έκδοση του άλμπουμ περιείχε ένα πολύ συμπιεσμένο κομμάτι κιθάρας, δίνοντάς του έναν τόνο μοναδικό στους Led Zeppelin. Το σόλο εφέ της κιθάρας επιτεύχθηκε με άμεση έγχυση και συμπίεση. 

Το No Quarter  συνήθως ήταν πολεμική ορολογία. μπορεί να προέρχεται από πρακτικές ενός νικηφόρου στρατού, ότι μετά το πέρας της χρονικής προθεσμίας και όρων, του No Quarter  τότε,  δεν θα καταφύγουν (στεγάζουν) σε αιχμαλωτισμένους εχθρικούς μαχητές. Επομένως,  δεν υπήρχε  έλεος και όλοι οι εχθρικοί μαχητές έπρεπε να σκοτωθούν.  Αυτό το θέμα αποτυπώνεται σε αρκετούς από τους στίχους του τραγουδιού. Όπως το Immigrant Song , θυμίζει εικόνες από την Σκανδιναβική μυθολογία , με στίχους όπως "οι άνεμοι του Θόρ πνέουν κρύοι".

Μια δεύτερη εξαγωγή, η οποία έχει εξίσου εξέχουσα θέση στο Αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης , είναι ότι το No Quarter (αρ.17) μπορεί να σημαίνει «Σχέσεις με, ή συμπεριφορά προς, άλλον» όπως στον Οθέλλο του Σαίξπηρ , Πράξη ΙΙ, σκηνή iii, γραμμή 180, "Φίλοι όλοι ... σε τέταρτο, και σε όρους, όπως η νύφη και ο γαμπρός". Άρα «κανένα τρίμηνο» μπορεί επίσης να σημαίνει άρνηση σύναψης συμφωνίας (σχέσεων) με έναν  που επιχειρεί να παραδοθεί.

 Αναφέρεται και μια τρίτη πιθανή παραγωγή αλλά λέει "Origines ... de plusieurs façons de parler (1672) 16) ότι προέκυπτε σε συμφωνία μεταξύ Ολλανδών και Ισπανών, σύμφωνα με την οποία τα λύτρα ενός αξιωματικού ή στρατιώτη έπρεπε να είναι το ένα τέταρτο της αμοιβής του,  για να δώσει . ή αλλιώς να λάβει  ένα  τρίμηνο.

Κατά την διάρκεια του Αγγλικού εμφυλίου πολέμου τον 17ο αιώνα, Η επαγγελματική τιμή απαιτούσε άμυνα, αλλά αν μια πολιορκημένη φρουρά παραδινόταν , τους έδιναν "τέταρτο".  Εάν γινόταν δεκτό, τους επιτρεπόταν γενικά να διατηρήσουν τα όπλα τους και ελάμβαναν μια ασφαλή συμπεριφορά στην πλησιέστερη φιλική περιοχή. Εάν μια φρουρά συνέχιζε την άμυνά της πέρα από αυτό το σημείο, ή ,η παράδοση δεν γινόταν αποδεκτή, τότε «κανένα τέταρτο». και οι πολιορκητές-νικητές επιτρεπόταν να λεηλατήσουν την πόλη. .

Κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων, ο John Paul Jones  αυτοσχεδίαζε συχνά στα πλήκτρα και ερμήνευε μέρη κλασικής μουσικής... Στις περιοδείες συναυλιών των Led Zeppelin,από το 1975 και μετά, ο Τζόουνς έπαιζε επίσης ένα σύντομο σόλο πιάνου μετατρέποντας συχνά το επτάλεπτο τραγούδι σε παράσταση που ξεπερνούσε.. τα είκοσι και μερικές φορές ακόμη και τα τριάντα με τριάντα πέντε λεπτά. .  Ο Πέιτζ και o Τζον Μπόναμ θα τον συνόδευαν πάντα αργότερα στο τραγούδι. Του άρεσε ιδιαίτερα να παίζει κομάτια του Ραχμάνινοφ  , αλλά μερικές φορές περιλάμβανε το Concierto de Araniuez του Joaquin Rodrigo και το Amazing Grace"  " ως μέρος ενός εκτεταμένου σύνθετου. 
 

Video Url