Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: “YYZ” Rush

Για τα περισσότερα συγκροτήματα, ένα ορχηστρικό τεσσεράμισι λεπτών δεν είναι πιθανό να έχει κορυφαία τιμή ως σινγκλ άλμπουμ. Το καναδικό ροκ τρίο Rush δεν ήταν όπως τα περισσότερα συγκροτήματα. Φημισμένοι για τη δεξιοτεχνική τους μουσικότητα, οι θαυμαστές του Rush έγειραν στα μεγάλα μουσικά ιντερμέδια του γκρουπ.

Ο δίσκος των Rush το 1978, Hemispheres, περιλάμβανε ακόμη και ένα εννιάλεπτο instrumental κομμάτι που ονομαζόταν "La Villa Strangiato." Το "Vital Signs" κυκλοφόρησε ως σινγκλ αμέσως μετά. Οι περιστασιακοί θαυμαστές μπορούν να συμφωνήσουν ότι το "Tom Sawyer" και το "Limelight" είναι δύο από τα πιο γνωστά τραγούδια του γκρουπ και αξίζουν την ιδιαίτερη προσοχή.. 

Εκτός από το βασικό στήριγμα των ζωντανών εμφανίσεων του συγκροτήματος, το "YYZ" ήταν το μόνο κομμάτι από το Moving Pictures που προτάθηκε για Grammy. Το 1982, το "YYZ" ήταν υποψήφιο για το "Best Rock Instrumental." Με τα χρόνια, το "YYZ" αναδείχθηκε ως το αγαπημένο των θαυμαστών και άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου. Εξάλλου, αν ήταν αρκετά καλό για τα Grammy, ήταν αρκετά καλό για το ραδιόφωνο.

 

Video Url