Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: “Ziggy Stardust” -David Bowie

Το άλμπουμ είχε τίτλο The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars. Ήταν ένα concept άλμπουμ για έναν ανδρόγυνο μουσικό που πέφτει θύμα του τρόπου ζωής του rock ‘n’ roll αλλά και του δικού του εγώ. Ο βασικός άξονας της αφήγησης του άλμπουμ είναι το ομώνυμο κομμάτι, "Ziggy Stardust."

Το "Ziggy Stardust" έχει αναγνωριστεί ευρέως ως όχι μόνο ως ένα από τα καλύτερα αλλά και ως ένα από τα τέσσερα τραγούδια του Bowie που περιλαμβάνονται στο "Songs That Shaped Rock and Roll" από το Rock. και το Roll Hall of Fame. Ωστόσο, το τραγούδι δεν έγινε σεβαστό από όλους. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, το στέλεχος της RCA Dennis Katz παραπονέθηκε ότι το άλμπουμ δεν περιείχε ούτε ένα σινγκλ.

Έτσι, αντί να πιέζει το "Ziggy Stardust" να είναι το σινγκλ, ο David Bowie ηχογράφησε το "Starman." Ο ίδιος ο Bowie ενδιαφερόταν περισσότερο να παρουσιάσει τα άλμπουμ του ως ολόκληρα έργα τέχνης, όχι για να τα κόψει και να σερβιριστεί στο ραδιόφωνο. Εξαιτίας αυτού, το "Ziggy Stardust" δεν μπήκε ποτέ στο chart.

 

Video Url