Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: “Ramble On” - Led Zeppelin

Για να είμαστε δίκαιοι με το "Ramble On", κυκλοφόρησε σε ένα από τα πιο ισχυρά κλασικά ροκ άλμπουμ όλων των εποχών: το Led Zeppelin II. Αυτό ήταν το άλμπουμ που έριξε τελικά το Abbey Road των Beatles από την πρώτη θέση στα αμερικανικά charts. Οι Led Zeppelin κυκλοφόρησαν μόνο 10 σινγκλ από το 1969 έως το 1979.

Το συγκρότημα και ο μάνατζερ τους, Peter Grant, έδωσαν έμφαση σε ζωντανές εμφανίσεις και πλήρη άλμπουμ . Δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον να παρασυρθούν σε ραδιοφωνικές επιτυχίες. Ο Grant κατάφερε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την Atlantic Records, η οποία έδωσε στο συγκρότημα δημιουργικό έλεγχο στις κυκλοφορίες.

Τα "Whole Lotta Love" και "Living Loving Maid (She's Just a Woman)" επιλέχθηκαν ως τα πιο δυνατά κομμάτια για μία μόνο κυκλοφορία και δικαίως Έτσι. Το "Ramble On", με τους ευάερους στίχους και το δυνατό ρεφρέν του, είναι εμποτισμένο με τη μυθολογία του Tolkien, τις ακουστικές κιθάρες και τις φανταστικές εικόνες. Το τραγούδι απεικονίζει τον χορό ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι που έγινε σήμα κατατεθέν της καλύτερης δουλειάς του συγκροτήματος.

Video Url