Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: Hallelujah-Leonard Cohen

Το «Hallelujah» ήταν αναμφισβήτητα το πιο διάσημο τραγούδι του Leonard Cohen, 

Μπορεί να είναι και ένα από τα  πιο διάσημα τραγούδια της ροκ, καθώς έχει διασκευαστεί από περισσότερους από 300 μουσικούς, από τον Neil Diamond μέχρι τον Justin Timberlake, με τους Bono, Bob Dylan, Willie Nelson ..

Ο Κοέν το δούλεψε για χρόνια, γράφοντας περισσότερους από 80 στίχους πριν τον περικόψει στους πέντε που εμφανίστηκαν στον δίσκο.

Αλλά όταν τελικά έφερε το "Various Positions", τον δίσκο του 1984, με εννέα τραγούδια που περιελάμβανε το "Hallelujah", στη δισκογραφική του, Columbia Records, αποφάσισαν να μην το κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Λέοναρντ, ξέρουμε ότι είσαι υπέροχος. Απλώς δεν ξέρουμε αν είσαι καλός», είπε ο επικεφαλής του μουσικού τμήματος της Columbia Records, Walter Yetnikoff, σύμφωνα με τον Cohen.

Αν και κυκλοφόρησε στην εγχώρια αγορά από μια δευτερεύουσα εταιρεία που ονομαζόταν Passport το 1985, αυτό ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει ότι το άλμπουμ δεν μπήκε ποτέ στο chart. Επιπλέον, το "Hallelujah" δεν κυκλοφόρησε ως σινγκλ μετά το βομβαρδισμό του πρώτου άλμπουμ, "Dance Me to the End of Love".

Video Url