Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: About A Girl-Nirvana

Το "About a Girl" είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Nirvana, γραμμένο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Kurt Cobain. Είναι το τρίτο τραγούδι στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, Bleach, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1989.

Video Url

 

Συχνά περιγράφεται ως μία από τις πιο δυνατές και πιο μελωδικές πρώιμες συνθέσεις του Κομπέιν, Το «About a Girl» γράφτηκε για την τότε κοπέλα του, Τρέισι Μάραντερ. Στο ντοκιμαντέρ Kurt and Courtney του 1998, η Marander αποκάλυψε ότι ο Cobain δεν της είχε πει ποτέ ότι το τραγούδι αφορούσε εκείνη και ότι το έμαθε μόνο αφού διάβασε τη βιογραφία των Nirvana του 1993, Come As You Are: The Story of Nirvana του Michael Azerrad.

Μια ζωντανή, ακουστική εκδοχή, ηχογραφημένη κατά την εμφάνιση των Nirvana στο MTV Unplugged τον Νοέμβριο του 1993, κυκλοφόρησε  τον Οκτώβριο του 1994, για την προώθηση του άλμπουμ, MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη. Ήταν το πρώτο  που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του Cobain τον Απρίλιο του 1994, φτάνοντας στο νούμερο ένα στο τσαρτ Modern Rock Tracks του Billboard και στο νούμερο 22 στο τσαρτ Hot 100 Airplay του Billboard.

Video Url