Έγιναν γνωστά σαν τραγούδια από άλμπουμ: The Stone Roses - This Is The One

Το 1985 οι Stone Roses κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο από τον δισκογραφικό παραγωγό τους Μάρτιν Χάνετ και τους είπε ότι δεν θα τους επέτρεπε να βγουν μέχρι να γράψουν ένα τραγούδι. . Η αρχική έκδοση ήταν συντομότερη και ταχύτερη και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Stone Roses 1985 Garage Flower μαζί με την αρχική έκδοση του "I Wanna Be Adored". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τελικά το 1996 χωρίς την άδεια των Stone Roses. Ένα αγαπημένο για αρκετά χρόνια στις συναυλίες τους, το συγκρότημα τροποποίησε το "This Is The One" για το άλμπουμ του Stone Roses του 1990.

Πρόκειται για ένα «κορίτσι που νιώθει ασφυξία » και τον αγώνα της να ξεφύγει. Όπως πολλά από τα τραγούδια τους, αυτό έχει μια σειρά από βιβλικές αναφορές. Ο τίτλος του τραγουδιού αναφέρεται στη δήλωση του Ιωάννη του Βαπτιστή ότι ο Ιησούς είναι ο υποσχεμένος Μεσσίας: "Κοίτα, ο Αμνός του Θεού, που παίρνει την αμαρτία του κόσμου! Αυτό εννοούσα όταν είπα: "Ένας άνθρωπος που έρχεται μετά από εμένα με ξεπέρασε γιατί ήταν πριν από μένα» (Ιωάννης 1:29-30). Επίσης, οι πρώτες λίγες γραμμές για το "Ένα κορίτσι που καταναλώθηκε από τη φωτιά" αναφέρεται σε μια περιγραφή του βασιλιά της Τύρου που καταναλώθηκε από φωτιά στα εδάφια Ιεζεκιήλ 28:17 και 18. Μερικοί σχολιαστές πιστεύουν ότι αυτή είναι επίσης μια περιγραφή της εκδίωξης του Σατανά από τον Παράδεισο .

Ο παραγωγός John Leckie στο περιοδικό Q του Απριλίου 2000: "Το "This is the One" προκάλεσε τα περισσότερα προβλήματα. Υπήρχε πάντα ένα μεγάλο ερώτημα για το αν θα έπρεπε να βγει στον δίσκο. Δούλεψε πολύ καλά ζωντανά,και ήταν λίγο Nirvana. Αλλά έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε σωστά τη δυναμική και να κάνουμε τις αλλαγές ρυθμού να λειτουργούν ομαλά."

Video Url