Moon River-Audrey Hepburn

Το " Moon River " είναι ένα τραγούδι που συνέθεσε ο Henry Mancini σε στίχους του Johnny Mercer . Αρχικά ερμηνεύτηκε από την Audrey Hepburn στην ταινία Breakfast at Tiffany's του 1961 , κερδίζοντας ένα Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού .  Κέρδισε επίσης τα βραβεία Grammy το 1962 για τον δίσκο της χρονιάς και το τραγούδι της χρονιάς . 

Το τραγούδι έχει ηχογραφηθεί από πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Έγινε το τραγούδι θέματος για τον Andy Williams , ο οποίος το ηχογράφησε για πρώτη φορά το 1962 (και το ερμήνευσε στην τελετή των βραβείων Όσκαρ εκείνη τη χρονιά). Τραγούδησε τις πρώτες οκτώ μπάρες του τραγουδιού στην αρχή κάθε επεισοδίου της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής του και ονόμασε την εταιρεία παραγωγής και τον χώρο του στο Μπράνσον του Μιζούρι . η αυτοβιογραφία του ονομάζεται «Moon River» και εγώ .

Η έκδοση του Williams δεν κυκλοφόρησε ποτέ ως σινγκλ, αλλά μπήκε στο chart ως κομμάτι LP που ηχογράφησε για την Columbia σε ένα επιτυχημένο άλμπουμ του 1962, Moon River and Other Great Movie Themes . Το 2022, η απόδοση του τραγουδιού από τον Williams επιλέχθηκε για διατήρηση στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.