Tainted Love-Soft Cell

Tainted Love-Soft Cell

Αρχές δεκαετίας του '80 οι Soft Cell είχαν έλθει στην Ελλάδα και είχαν παρουσία σε ένα κλαμπ στην Κηφισίας. Το Tainted Love ήταν Νο 1 στην Αγγλία το 1981.

Οι Soft Cell δημιουργήθηκαν το 1977 μετά τη συνάντηση των Almond και Ball στο Leeds Polytechnic , το προηγούμενο έτος. Οι αρχικές προσπάθειές τους στην ηχογράφηση οδήγησαν σε ένα EP με τίτλο Mutant Moments , που κυκλοφόρησε το 1980 και το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ένα δάνειο 2.000 λιρών από τη μητέρα του Dave Ball και έγινε με μια απλή συσκευή εγγραφής 2 κομματιών. 

Μετά την αποτυχία του "Memorabilia" στα chart, η Phonogram Records επέτρεψε στους Soft Cell να ηχογραφήσουν ένα δεύτερο και τελευταίο σινγκλ σε μια προσπάθεια να σημειώσουν επιτυχία.

Το συγκρότημα επέλεξε να ηχογραφήσει μια διασκευή του "Tainted Love", ένα σκοτεινό βόρειο σόουλ κομμάτι του 1965 που κυκλοφόρησε αρχικά από την Gloria Jones (η κοπέλα του Marc Bolan την εποχή του θανάτου του) και το έγραψε ο Ed Cobb των The Four Preps . 

Κυκλοφόρησε το 1981, το "Tainted Love" των Soft Cell ήταν Νο. 1 επιτυχία σε 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήταν το δεύτερο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις του 1981 μετά την πώληση 1,05 εκατομμυρίων αντιτύπων (συνολικά αυξήθηκε σε 1,35 εκατομμύρια αντίτυπα έως τον Αύγουστο του 2017). 

Το 1982, το "Tainted Love" έγινε Νο. 8 σινγκλ στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνέχισε να γράφει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες εκείνη την εποχή για τη μεγαλύτερη συνεχόμενη παραμονή (43 εβδομάδες) στο αμερικανικό Billboard Hot 100 chart.

Η δημοτικότητα του τραγουδιού αναπτύχθηκε αργά, χρειαζόταν 19 εβδομάδες για να μπει στο Top 40 των ΗΠΑ. Η Α πλευρά του σινγκλ 12 ιντσών του "Tainted Love" περιλάμβανε στην πραγματικότητα ένα μείγμα δύο τραγουδιών, με το "Tainted Love" να συνδυάζεται με το κλασικό Motown " Where Did Our Love Go » (ηχογραφήθηκε αρχικά από τους Supremes το 1964)

O Marc Almond γεννήθηκε 9 Ιουλίου 1957.

 

 

 

Τυπικός ήχος από το 1964

 

 

 

https://www.popup.gr/