Venus=Frankie Avalon (1959)

Από τα πιο ωραία τραγούδια. Από τα νεανικά είδωλα στα τέλη της δεκαετίας του '50, αρχές ΄60

Το " Venus " είναι ένα τραγούδι γραμμένο από τον Ed Marshall. Η πιο επιτυχημένη και πιο γνωστή ηχογράφηση του κομματιού ήταν του Frankie Avalon και κυκλοφόρησε το 1959, όταν έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 .

Έγινε η πρώτη Νο. 1 επιτυχία του Avalon στο Billboard Hot 100 chart και πέρασε πέντε εβδομάδες στην κορυφή . Έφτασε επίσης στο Νο. 10 στο R&B chart . Οι στίχοι περιγράφουν λεπτομερώς την παράκληση ενός άνδρα προς την Αφροδίτη , τη Ρωμαϊκή θεά του έρωτα και της ομορφιάς, να του στείλει ένα κορίτσι να αγαπήσει και ένα που θα τον αγαπήσει επίσης. Το Billboard το κατέταξε ως το Νο. 4 τραγούδι για το 1959. 

Διασκευάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Dickie Valentine , και πέρασε μια εβδομάδα στο Νο. 20 στο Singles Chart τον Μάιο του 1959, μια εβδομάδα πριν ο Frankie Avalon φτάσει στο Top 20 με την αρχική του εκδοχή.

Το 1976 ο Avalon κυκλοφόρησε μια νέα ντίσκο έκδοση του "Venus". Αυτό βοήθησε να αναβιώσει η καριέρα του τραγουδιστή, επειδή είχε φθίνει πριν από την κυκλοφορία του, αλλά ήταν η τελευταία επιτυχία του Billboard Hot 100 του Avalon.

Η εκ νέου ηχογράφηση του "Venus" έφτασε στο Νο. 46 του αμερικανικού Billboard Hot 100  και στο Νο. 1 του τσαρτ Easy Listening . Ο Avalon φέρεται να είπε για το remake: "Ήταν καλό , αλλά προτιμώ ακόμα το πρωτότυπο." 

 

https://www.popup.gr/