Το "Bohemian Rhapsody" είναι ένα τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen, που κυκλοφόρησε ως το βασικό σινγκλ από το τέταρτο άλμπουμ τους, A Night at the Opera (1975).
Γράφτηκε από τον τραγουδιστή Freddie Mercury, το τραγούδι είναι μια σουίτα έξι λεπτών, που είναι αξιοσημείωτο για την έλλειψη ρεφρέν και αποτελείται από πολλά τμήματα: μια εισαγωγή, ένα τμήμα μπαλάντας, ένα απόσπασμα όπερας, ένα μέρος hard rock και ένα ανακλαστικό κώδικα. Είναι ένα από τα λίγα progressive rock τραγούδια της δεκαετίας του 1970 που πέτυχε ευρεία εμπορική επιτυχία και πέρασε στο mainstream κοινό.
Ο Μέρκιουρι αναφέρθηκε στο «Bohemian Rhapsody» ως μια «ψευδή όπερα» που προέκυψε από τον συνδυασμό τριών τραγουδιών που είχε γράψει. Ηχογραφήθηκε από τους Queen και τον συμπαραγωγό Roy Thomas Baker σε πέντε στούντιο μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 1975. Λόγω των logistics της εποχής,Το τραγούδι παρωδεί στοιχεία όπερας με βομβαρδιστικά ρεφρέν, σαρκαστικό ρετσιτάτι και παραμορφωμένες ιταλικές οπερατικές φράσεις. Οι λυρικές αναφορές περιλαμβάνουν τον Scaramouche, το fandango, τον Galileo Galilei, τον Figaro και τον Beelzebub, με κραυγές "Bismillah!"
Αν και οι κριτικές αντιδράσεις αρχικά ήταν ανάμεικτες, το "Bohemian Rhapsody" θεωρήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ροκ τραγούδια όλων των εποχών, καθώς και το πιο δημοφιλές των Queen. Το διαφημιστικό βίντεο πιστώνεται με την περαιτέρω ανάπτυξη του μέσου μουσικού βίντεο. Έχει εμφανιστεί σε πολλές δημοσκοπήσεις για τα καλύτερα τραγούδια στη δημοφιλή μουσική, συμπεριλαμβανομένης της κατάταξης στο νούμερο 17 στη λίστα του Rolling Stone με τα «500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών». ως το μεγαλύτερο στην ιστορία της ροκ.
Το "Bohemian Rhapsody" βρέθηκε στην κορυφή του UK Singles Chart για εννέα εβδομάδες (συν άλλες πέντε εβδομάδες μετά τον θάνατο του Mercury το 1991) και παραμένει το τρίτο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν επίσης στην κορυφή των charts σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία και πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τραγούδι έφτασε στο νούμερο εννέα το 1976, αλλά έφτασε αργότερα στο νούμερο δύο μετά την εμφάνιση του στην ταινία Wayne's World το 1992. Το 2004, το τραγούδι μπήκε στο Grammy Hall of Fame.[9] Μετά την κυκλοφορία της βιογραφικής ταινίας Bohemian Rhapsody του 2018, έγινε το τραγούδι με τη μεγαλύτερη ραδιοφωνική ροή του 20ου αιώνα. Το 2021, έλαβε πιστοποίηση Diamond στις ΗΠΑ για συνδυασμένες ψηφιακές πωλήσεις και μεταδώσεις ίσες με 10 εκατομμύρια μονάδες.