He's So Fine-Chiffons (1963)

He's So Fine-Chiffons (1963)

Από το τραγούδι αυτό εμπνεύστηκε ο George Harrison το My Sweet Lord.

Το "He's So Fine" γράφτηκε από τον Ronald Mack, έναν γνωστό των μελών των Chiffons που ορίστηκε ως μάνατζέρ τους αφού τους άκουσε να εναρμονίζονται στο μεσημεριανό δωμάτιο του γυμνασίου τους. Ο Μακ προκάλεσε το ενδιαφέρον της Bright Tunes Corporation, μιας εταιρείας παραγωγής που διευθύνεται από τους Tokens , οι οποίοι παρήγαγαν τους Chiffons τραγουδώντας το "He's So Fine" και δύο άλλες συνθέσεις του Mack στα Capitol Recording Studios (Νέα Υόρκη, 165 W. 46th St.)

Οι ίδιοι οι Tokens – που δεν είχαν παίξει ποτέ στο παρελθόν σε ηχογράφηση – παρείχαν τα όργανα, με τις υπηρεσίες του ντράμερ Gary Chester . 

Αρχικά ένα από τα δύο άλλα τραγούδια: "Oh, My Lover", θεωρήθηκε η πιθανή επιτυχία. Αλλά το ολοκληρωμένο κομμάτι για το "He's So Fine" με το κλασικό πλέον φωνητικό υπόκρουση "Doo-lang doo-lang doo-lang" – η πρόταση του ηχολήπτη του session, Johnny Cue – φαινόταν προφανές χάρμα. Ωστόσο, η Capitol Records (για την οποία οι Tokens ήταν παραγωγοί του σπιτιού) απέρριψε το κομμάτι: ο Jay Siegal των Tokens υπενθύμισε τον πρόεδρο του Capitol, Voyle Gilmore, απορρίπτοντας το κομμάτι ως "πολύ τετριμμένο ... πολύ απλό". Οι Tokens αγόρασαν το "He's So Fine" σε δέκα δισκογραφικές προτού το τοποθετήσουν στη Laurie Records . Σύμφωνα με τον Siegal, "Το παίξαμε, και κλείδωσαν τις πόρτες και είπαν "Δεν θα φύγεις από εδώ. Θέλουμε αυτόν τον δίσκο". ...Φυσικά μας είχαν ήδη απορρίψει δέκα εταιρείες. Δώσε μας ογδόντα σεντς και θα σου δίναμε το ρεκόρ.» .

Οι δύο μεταγενέστερες επιτυχίες των Chiffons στο Top 10 περιέχουν και οι δύο απόηχους του "He's So Fine", αν και κανένα τραγούδι δεν γράφτηκε από τον Ronald Mack, ο οποίος πέθανε λίγο μετά την ηχογράφηση του τραγουδιού του από τους Chiffons. Το " One Fine Day " γράφτηκε από την Carole King και τον Gerry Goffin , και το "Sweet Talking Guy" - στο οποίο οι τραγουδιστές του φόντου τραγουδούν "he's so fine" - το έγραψε ο συνιδρυτής της Laurie Records, Eliot Greenberg.

Το "He's So Fine" των The Chiffons εμφανίζεται επίσης στο άλμπουμ soundtrack της ταινίας Quadrophenia του 1979 από το αγγλικό συγκρότημα The Who .

 

 

https://www.popup.gr/