Where The Streets Have No Name-U2 (1987)

Where The Streets Have No Name-U2 (1987)

Από το Joshua Tree, γύρισαν το βίντεο στις 27 Μαρτίου 1987.

 Είναι το πρώτο κομμάτι από το άλμπουμ τους του 1987 The Joshua Tree και κυκλοφόρησε ως το τρίτο σινγκλ του άλμπουμ τον Αύγουστο του 1987. Το άγκιστρο του τραγουδιού είναι ένα επαναλαμβανόμενο arpeggio κιθάρας χρησιμοποιώντας ένα εφέ καθυστέρησης , που παίζεται κατά την εισαγωγή του τραγουδιού και ξανά στο τέλος.

Ο Bono έγραψε τους στίχους ως απάντηση στην ιδέα ότι είναι δυνατό να προσδιοριστεί η θρησκεία και το εισόδημα ενός ατόμου με βάση τον δρόμο στον οποίο ζούσε, ιδιαίτερα στο Μπέλφαστ . Κατά τη διάρκεια των δυσκολιών του συγκροτήματος στην ηχογράφηση του τραγουδιού, παραγωγός Ο Brian Eno σκέφτηκε να σβήσει τις κασέτες του τραγουδιού για να ξεκινήσουν από την αρχή.

Το "Where the Streets Have No Name" εγκωμιάστηκε από τους κριτικούς και έγινε εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο δέκατο τρίτο στις ΗΠΑ, στο νούμερο δεκατέσσερα στον Καναδά, στο νούμερο δέκα στην Ολλανδία και στο νούμερο τέσσερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τραγούδι παρέμεινε βασικό στοιχείο της ζωντανής τους δράσης από τότε που το τραγούδι έκανε το ντεμπούτο του το 1987 στην περιοδεία The Joshua Tree . Εκτελέστηκε σε μια ταράτσα του Λος Άντζελες για τα γυρίσματα του μουσικού του βίντεο, το οποίο κέρδισε ένα βραβείο Grammy για το καλύτερο μουσικό βίντεο ερμηνείας .

 

 

https://www.popup.gr/