Unfinished Sympathy - Massive Attack

Unfinished Sympathy - Massive Attack

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούσατε σήμερα το πρωί;

Απέραντη ησυχία, φέρνεις στο νου σου μόνο την ανάσα του φεγγαριού, το φύσημα του αγέρα, μυρίζεις την θάλασσα και ακούς αυτό από το ραδιόφωνο. Φιλιά ΚΖ

Κυκλοφόρησε με το προσωρινό όνομα του συγκροτήματος Massive. Γράφτηκε από τα τρία μέλη του συγκροτήματος Robert "3D" Del Naja , Andrew "Mushroom" Vowles και Grant "Daddy G" Marshall , η τραγουδίστρια του τραγουδιού Shara Nelson και ο συμπαραγωγός του γκρουπ Jonathan "Jonny Dollar" Sharp . Κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 1991 ως το δεύτερο σινγκλ από το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος, Blue Lines , στην ετικέτα Wild Bunch του συγκροτήματος που διανέμεται από την Circa Records.

Το όνομα "Massive" χρησιμοποιήθηκε για να αποφευχθεί η απαγόρευση του ραδιοφώνου, καθώς η κυκλοφορία του κομματιού συνέπεσε με τον Πόλεμο του Κόλπου . Παραγωγή των Massive Attack και Dollar, το τραγούδι ενσωματώνει διάφορα μουσικά στοιχεία στη διασκευή του, όπως φωνητικά και κρουστά δείγματα , προγραμματισμό ντραμς και ενορχήστρωση εγχόρδων από τον ενορχηστρωτή Wil Malone.

Το "Unfinished Sympathy" ήταν στην κορυφή του ολλανδικού Top 40 και ήταν ένα από τα top-20 τσαρτ σινγκλ πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το συνοδευτικό μουσικό βίντεο , σε σκηνοθεσία Baillie Walsh , ήταν μια συνεχόμενη λήψη του Nelson να περπατά σε μια γειτονιά του Λος Άντζελες , αγνοώντας το περιβάλλον της.

Ως ένα πρωτοποριακό τραγούδι στην ανάπτυξη της βρετανικής χορευτικής μουσικής, το "Unfinished Sympathy" αναγνωρίστηκε από τους μουσικοκριτικούς για την παραγωγή του και τα φωνητικά του Nelson. Κατέλαβε υψηλή θέση σε λίστες πολλών εκδόσεων για το τέλος της χρονιάς με τα καλύτερα σινγκλ του 1991 και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πολλές δημοσκοπήσεις για τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών τόσο από μουσικοκριτικούς όσο και από το κοινό παγκοσμίως. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε αργότερα στο soundtrack της ταινίας Sliver του 1993.

 

 

https://www.popup.gr/