Born To Be Wild - Steppenwolf (1968)

Born To Be Wild - Steppenwolf (1968)

Από μικρά πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά ότι η ταχύτητα σκοτώνει.79 ετών ο τραγουδιστής τους John Kay

Ο Mars Bonfire έγραψε το "Born to Be Wild" ως μπαλάντα. Ο Bonfire ήταν προηγουμένως μέλος των Sparrows , του προκατόχου συγκροτήματος των Steppenwolf, και ο αδελφός του ήταν ο τους . Παρόλο που αρχικά πρόσφερε το τραγούδι σε άλλα συγκροτήματα - The Human Expression ,  - το "Born to Be Wild" ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τους Steppenwolf σε μια επιταχυνόμενη και ανανεωμένη έκδοση που ο Hal Horowitz της AllMusic περιέγραψε ως "ένα βρυχηθμό ύμνος του turbo-charged riff rock» και «ένα διαχρονικό ραδιοφωνικό κλασικό καθώς και ένα κομμάτι της εξέγερσης της δεκαετίας του '60 που καθόρισε αμέσως τον ήχο τους και τους έδωσε τη βολή τους στο AM immortality». 

Το "Born to Be Wild" ήταν το τρίτο σινγκλ τους από το ντεμπούτο άλμπουμ του 1968 Steppenwolf και έγινε το πιο επιτυχημένο σινγκλ τους, φτάνοντας στο Νο.  2 στα τσαρτ σινγκλ του Billboard Hot  100 . Κρατήθηκε από τη Νο.  1 θέση από το " People Got to Be Free " από τους Rascals . Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone τοποθέτησε το "Born to Be Wild" στο Νο.  129 στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών . 

Επίσης το 2004, τερμάτισε στο Νο.  29 στο AFI's 100 Years...100 Songs 'έρευνα για κορυφαίες μελωδίες στον αμερικανικό κινηματογράφο'. Το 2009, ονομάστηκε το 53ο καλύτερο σκληρό ροκ τραγούδι όλων των εποχών από το VH1 (Κατατάχθηκε στην 40η θέση στα 100 καλύτερα τραγούδια του Rock and Roll από τον VH1 εννέα χρόνια νωρίτερα.).  Το 2018, το τραγούδι μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame σε μια νέα κατηγορία για σινγκλ.