Hotel California - Eagles

Hotel California - Eagles

Ο Randy Meisner από τα πρώτα μέλη των Eagles, γεννήθηκε το 1946, o Don Felder που έγραψε την μουσική, έγινε 75 ετών, ήταν στο γκρουπ από το 1974 και για 20 περίπου χρόνια

Νο 1 τον Μάιο του 1977 στην Αμερική

Γράφτηκε από τους Ντον Φέλντερ, Ντον Χένλεϊ και Γκλεν Φρέι. Στην πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού τα φωνητικά τα έχει αναλάβει ο Χένλεϊ, ενώ το τραγούδι επεκτείνεται στο τέλος του σε ένα μέρος που υπερισχύουν οι ηλεκτρικές κιθάρες των Φέλντερ και Τζόε Γουάλς.

Είναι το πιο γνωστό κομμάτι των Eagles, ενώ τα κιθαριστικά σόλο, στο μακρόχρονο φινάλε του κομματιού, έχουν ψηφιστεί μεταξύ των σπουδαιότερων όλων των εποχών.

Το 1978, το κομμάτι βραβεύθηκε με Grammy Award for Record of the Year.Στους στίχους του τραγουδιού έχουν αποδοθεί διάφορες ερμηνείες τόσο από τους φίλους των Eagles, όσο και από κριτικούς, από την άλλη το συγκρότημα περιέγραψε το κομμάτι ως μία «ερμηνεία της ακριβής ζωής στο Λος Άντζελες».

Σε ένα ντοκιμαντέρ του 2013, το History of the Eagles, Χάνλεϊ λέει για το τραγούδι ότι είναι «ένα ταξίδι από την αθωότητα στην εμπειρία... That's all...».

Video Url

 

 

 

 
 
-->