I Say A Little Prayer-Dionne Warwick-Aretha Franklin (1967)

I Say A Little Prayer-Dionne Warwick-Aretha Franklin  (1967)

Ποια ερμηνεία προτιμάτε; Η Aretha έχει την δύναμη και η Dionne την γλύκα.

Προορισμένο από τον στιχουργό Χαλ Ντέιβιντ να μεταφέρει την ανησυχία μιας γυναίκας για τον άντρα της που υπηρετεί στον πόλεμο του Βιετνάμ , το "I Say a Little Prayer" ηχογραφήθηκε από την Dionne Warwick σε μια συνεδρία στις 9 Απριλίου 1966.

Αν και οι ηχογραφήσεις του Bacharach με τον Warwick συνήθως δεν έπαιρναν περισσότερες από τρεις λήψεις (συχνά έπαιρνε μόνο μία), ο Bacharach έκανε δέκα λήψεις στο "I Say a Little Prayer" και εξακολουθούσε να αντιπαθούσε το ολοκληρωμένο κομμάτι, νιώθοντας ότι βιάστηκε.

 

 

 

Το "I Say a Little Prayer" επέστρεψε επίσης στο Top Ten της Pop & R&B το φθινόπωρο του 1968 μέσω μιας ηχογράφησης της Aretha Franklin από το άλμπουμ της Aretha Now του 1968 .

Η Franklin και οι τραγουδιστές The Sweet Inspirations τραγουδούσαν το τραγούδι για διασκέδαση ενώ δοκίμαζαν τα τραγούδια που προορίζονταν για το άλμπουμ, όταν φάνηκε η βιωσιμότητα της ηχογράφησης "I Say a Little Prayer",  που ανακαλύφθηκε σημαντικά από τη μορφή της Dionne.

 Παρόμοια με την ιστορία της επιτυχίας διπλής όψης της Warwick, η έκδοση της Aretha Franklin προοριζόταν για την B-side της single κυκλοφορίας του Ιουλίου 1968 " The House That Jack Built, αλλά άρχισε να συγκεντρώνει το δικό του airplay τον Αύγουστο.

 

 

Κάθε τραγούδι του Burt Bacharach με την Dionne Warwick είναι σαν μία μικρή κινηματογραφική ταινία, όπως αυτό...

 

Ελάτε στη παρέα μας