Heartbreak Hotel: Κυκλοφορεί το 1956

Heartbreak Hotel: Κυκλοφορεί το 1956

Heartbreak Hotel

Τον Μάϊο του 1956 κυκλοφορεί το τραγούδι του Elvis που έγινε το πρώτο του Νο 1 και πούλησε 300 χιλ. την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην Αμερική. Γράφτηκε από τους Mae Boren Axton και Tommy Durden , με τα εύσημα να δίνονται επίσης στον Presley.

Ένα άρθρο εφημερίδας για την αυτοκτονία ενός μοναχικού άνδρα που πήδηξε από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου ενέπνευσε το τραγούδι. Ο Άξτον παρουσίασε το τραγούδι στον Πρίσλεϋ τον Νοέμβριο του 1955 σε ένα συνέδριο μουσικής κάντρι στο Νάσβιλ. Ο Πρίσλεϋ το ηχογράφησε στις 10 Ιανουαρίου 1956, σε μια συνεδρία με το συγκρότημα του, τους Blue Moon Boys , τον κιθαρίστα Chet Atkins και τον πιανίστα Floyd Cramer . Το "Heartbreak Hotel" περιλαμβάνει μια εξέλιξη μπλουζ οκτώ ράβδων , με έντονη αντήχηση σε όλο το κομμάτι, για να μιμηθεί τον χαρακτήρα των ηχογραφήσεων του Presley's Sun.

Το 1995, το "Heartbreak Hotel" εισήχθη στο Grammy Hall of Fame και το 2004 το περιοδικό Rolling Stone το ονόμασε ένα από τα " 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών ". Εκείνη τη χρονιά συμπεριλήφθηκε επίσης στο Rock and Roll Hall of Fame "500 Songs that Shaped Rock and Roll". Ένα πρότυπο ροκ εν ρολ , το "Heartbreak Hotel" έχει καλυφθεί από πολλά ροκ και ποπ ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένων των Willie Nelson και Leon Russell , οι οποίοι ηχογράφησαν μια έκδοση ντουέτο που ανέβηκε στην κορυφή των Country charts το 1979.

Η RCA επανκυκλοφόρησε το "Heartbreak Hotel" σε CD το 2006 στην 50η επέτειό του με το ασπρόμαυρο εξώφυλλο του EP του 1956.