School Is Out-Alice Cooper

School Is Out-Alice Cooper

Τα σχολεία ανοίγουν σύντομα μετά τις διακοπές

Ο Κούπερ  εμπνεύστηκε για να γράψει το συγκεκριμένο τραγούδι όταν απάντησε στην ερώτηση, «Ποιο είναι τα σπουδαιότερα τρία λεπτά της ζωής σου;».

Εκείνος τότε  είπε: "Υπάρχουν δύο φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Η μία είναι το πρωί των Χριστουγέννων, όταν μόλις ετοιμάζεσαι να ανοίξεις τα δώρα. Ο παράγοντας απληστίας είναι ακριβώς εκεί. Η επόμενη είναι τα τελευταία τρία λεπτά της τελευταίας μέρας του σχολείου όταν κάθεσαι εκεί και είναι σαν μια αργό φιτίλι να καίει. Είπα, "Αν καταφέρουμε να πιάσουμε αυτά τα τρία λεπτά σε ένα τραγούδι, θα είναι φοβερά μεγάλο " .

Ο Cooper είπε επίσης ότι το εμπνεύστηκε από μια σειρά και μια ταινία που λέγεται Bowery Boys . Στη ραδιοφωνική του εκπομπή, Nights with Alice Cooper , αστειεύτηκε ότι το βασικό riff του τραγουδιού ήταν εμπνευσμένο από ένα τραγούδι του Miles Davis .Είπε ότι ο κιθαρίστας Glen Buxton δημιούργησε το εναρκτήριο riff του τραγουδιού.

Οι στίχοι του "School's Out" υποδεικνύουν ότι όχι μόνο τελείωσε η σχολική χρονιά για καλοκαιρινές διακοπές , αλλά τελείωσε για πάντα, και ότι το ίδιο το σχολείο έχει κυριολεκτικά ανατιναχτεί.

Ενσωματώνει στους στίχους του την παιδική ομοιοκαταληξία, «No more pencils, no more books, no more teachers' dirty looks» στους στίχους του. Συμμετείχε επίσης παιδιά να συνεισφέρουν μερικά από τα φωνητικά. Το "Innocence" στο στίχο "... and we got no innocence" αλλάζει συχνά σε συνεννόηση σε "ευφυΐα" και μερικές φορές αντικαθίσταται από "εθιμοτυπία". Τελειώνει κατάλληλα με ένα σχολικό κουδούνι που σβήνει.

Αργότερα οι παραστάσεις είδαν τον Alice Cooper να ενσωματώνει μέρη του πρώτου στίχου του " Another Brick in the Wall, Part 2 ", ενός τραγουδιού των Pink Floyd (επίσης για το σχολείο, και παραγωγή του Bob Ezrin ) στο "School's Out".

 

 

 

https://www.popup.gr/