Πέρασαν 38 χρόνια - Money for nothing-Dire Straits (1985)

Πέρασαν 36 χρόνια - Money for nothing-Dire Straits (1985)

Κυκλοφόρησε 24 Ιουνίου 1985...

Το " Money for Nothing " είναι το δεύτερο κομμάτι του πέμπτου στούντιο άλμπουμ τους, Brothers in Arms (1985). Κυκλοφόρησε ως το δεύτερο σινγκλ του άλμπουμ στις 28 Ιουνίου 1985 μέσω της Vertigo Records .

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένοι από την οπτική γωνία δύο ανδρών της εργατικής τάξης που παρακολουθούν μουσικά βίντεο και σχολιάζουν αυτό που βλέπουν. Το τραγούδι περιλαμβάνει μια guest εμφάνιση από τον Sting , ο οποίος τραγουδά την εισαγωγή του φαλτσέτο με την υπογραφή , τα φωνητικά υπόκρουση και ένα backing ρεφρέν του "I want my MTV ". 

Το πρωτοποριακό βίντεο ήταν το πρώτο που προβλήθηκε στο MTV Europe όταν το δίκτυο ξεκίνησε την 1η Αυγούστου 1987.  Ήταν το πιο επιτυχημένο εμπορικά σινγκλ των Dire Straits, φτάνοντας στο νούμερο 1 για τρεις εβδομάδες τόσο στο αμερικανικό τσαρτ Billboard Hot 100 όσο και στο Top Rock Tracks και στο νούμερο 4 στο Ηνωμένο Βασίλειο που κατάγεται από το συγκρότημα.

Τον Ιούλιο του 1985, τον μήνα μετά την κυκλοφορία του, οι Dire Straits και ο Sting το ερμήνευσαν στο Live Aid . 

Στα MTV Video Music Awards του 1986 , το μουσικό βίντεο έλαβε 11 υποψηφιότητες, κερδίζοντας το βίντεο της χρονιάς και το καλύτερο ομαδικό βίντεο .

 

 

Σας περιμένουμε στην ομάδα μας