The Worker-Fischer-Z (1979)

The Worker-Fischer-Z (1979)

69 ετών ο John Watts.

Οι Fischer-Z είναι ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα και το κύριο δημιουργικό έργο του τραγουδιστή, κιθαρίστα και ποιητή John Watts . Το 1982 ο Watts διέλυσε προσωρινά τους Fischer-Z και ξεκίνησε μια σόλο καριέρα με το όνομά του. Ο John Watts συνέχισε να κυκλοφορεί τόσο σόλο όσο και έργα Fischer-Z. Η αρχική σύνθεση αποτελούνταν από τους Watts ( φωνητικά , κιθάρα ), Steve Skolnik ( πλήκτρα ), David Graham ( μπάσο ) και Steve Liddle ( τύμπανα ).

Το όνομα του συγκροτήματος αποτελεί ένα λογοπαίγνιο στο "fish's head" με το "h" πεσμένο , όπως συνηθίζεται σε πολλές βρετανικές τοπικές προφορές. Το λογοπαίγνιο βασίζεται επίσης στο να αφήνει το "r" απρόφωνο όπως στις κοινές βρετανικές μη ροτικές προφορές .

Οι Fischer-Z βρήκαν επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και πούλησαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια άλμπουμ. Έγιναν κοινές ηχογραφήσεις με τους Peter Gabriel , Steve Cropper και Dexys Midnight Runners . Εμφανίστηκαν μαζί με τον James Brown στο Ανατολικό Βερολίνο και περιόδευσε με τους Police και τους Dire Straits . Έκαναν επίσης περιοδείες στις ΗΠΑ και τον Καναδά και συμμετείχαν στο λογαριασμό με τον Bob Marley στην τελευταία του περιοδεία φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Ο John Watts έχει κυκλοφορήσει 20 άλμπουμ και έχει παίξει περίπου σε 3.000 συναυλίες μέχρι στιγμής.