Their Satanic Majesties Request-Rolling Stones (1967)

Their Satanic Majesties Request-Rolling Stones (1967)

Κυκλοφόρησε 8 Δεκεμβρίου 1967

Το Their Satanic Majesties Request είναι το 6ο βρετανικό και 8ο αμερικανικό στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Rolling Stones, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1967 από την Decca Records στο Ηνωμένο Βασίλειο και από την London Records στις ΗΠΑ. Είναι το πρώτο τους που κυκλοφορεί σε πανομοιότυπες εκδόσεις και στις δύο χώρες. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι ένα παιχνίδι στο κείμενο "Her Britannic Majesty requests and requires..." που εμφανίζεται μέσα σε ένα βρετανικό διαβατήριο.

Το συγκρότημα πειραματίστηκε με έναν ψυχεδελικό ήχο στο Satanic Majesties, ενσωματώνοντας αντισυμβατικά στοιχεία όπως το Mellotron, ηχητικά εφέ, διασκευές εγχόρδων και αφρικανικούς ρυθμούς. Το συγκρότημα παρήγαγε το ίδιο το άλμπουμ καθώς ο μάνατζερ/παραγωγός τους Andrew Loog Oldham είχε φύγει. Η παρατεταμένη διαδικασία ηχογράφησης χαρακτηρίστηκε από χρήση ναρκωτικών, εμφανίσεις στο δικαστήριο και ποινές φυλάκισης από τα μέλη του συγκροτήματος. 

Το Satanic Majesties έλαβαν ανάμεικτες αντιδράσεις από κριτικούς  Το άλμπουμ επικρίθηκε ως παράγωγο της σύγχρονης δουλειάς των Beatles, ιδιαίτερα της κυκλοφορίας τους τον Ιούνιο του 1967 Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, με τις ομοιότητες να επεκτείνονται στο εξώφυλλο του LP. Τις επόμενες δεκαετίες, ωστόσο, σταδιακά ανέβηκε σε κριτική φήμη. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, οι Rolling Stones εγκατέλειψαν το ψυχεδελικό τους στυλ για μια απογυμνωμένη επιστροφή στις ρίζες τους στη μουσική μπλουζ.

 

Video Url

 

Video Url