The Wild, The Innocent and the E Street Shuffle-Bruce Springsteen

The Wild, The Innocent,and the E Street Shuffle-Bruce Springsteen

Το The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού ροκ τραγουδιστή και συνθέτη Bruce Springsteen. Ηχογραφήθηκε από τον Springsteen με τους E Street Band στο 914 Sound Studios, Blauvelt, Νέα Υόρκη, και κυκλοφόρησε το1973, από την Columbia Records. Περιλαμβάνει το τραγούδι "Rosalita (Come Out Tonight)", το πιο χρησιμοποιημένο τραγούδι του συγκροτήματος μέχρι το 1985.

Όπως και με το πρώτο άλμπουμ του Σπρίνγκστιν που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, το The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle έτυχε καλής αποδοχής από τους κριτικούς αλλά είχε μικρή εμπορική επιτυχία εκείνη την εποχή, σε εθνικό επίπεδο. Τοπικά, ωστόσο, το άλμπουμ πούλησε καλά, παιζόταν τακτικά στους σταθμούς Northeast AOR και έκανε τον Springsteen ένα τοπικό φαινόμενο.

Μόλις ο Σπρίνγκστιν πέτυχε δημοτικότητα σε εθνικό επίπεδο με το Born to Run, αρκετές επιλογές από αυτό το άλμπουμ έγιναν δημοφιλείς ραδιοφωνικές εκπομπές FM και αγαπημένες συναυλίες. Στις 7 Νοεμβρίου 2009, ο Springsteen και οι E Street Band έπαιξαν το άλμπουμ ολόκληρο για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Madison Square Garden. Στην ενημερωμένη έκδοση του 2020 των 500 κορυφαίων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone, το άλμπουμ κατατάχθηκε στην 345η θέση.

 

 

Video Url