Πέρασαν 30 χρόνια. Suede-Suede (1993)

Suede-Suede (1993)

55 ετών ο Brett Anderson.Το άλμπουμ κυκλοφόρησε 29 Μαρτίου 1993

Το Suede είναι το ντεμπούτο άλμπουμ του αγγλικού εναλλακτικού ροκ συγκροτήματος Suede , που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1993 στη Nude Records . Ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο στα στούντιο Master Rock στα τέλη του 1992 και στις αρχές του 1993 και ήταν παραγωγός του Ed Buller .

Την εποχή εκείνη το ντεμπούτο άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις στη βρετανική ιστορία σχεδόν σε μια δεκαετία, το Suede έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του UK Albums Chart ,κέρδισε το 1993 Mercury Music Prize  και συχνά αναφέρεται ως ένας από τους πρώτους δίσκους Britpop . Εμφανίζοντας έναν ήχο βρετανικότητας και glam rock , η μουσική και το στιχουργικό του περιεχόμενο έχουν συγκριθείΟι Smiths και ο πρώιμος David Bowie . 

Το άλμπουμ είχε προηγηθεί αυτό που ο Rolling Stone αποκάλεσε «το τρίπτυχο των άμεσα κλασικών σινγκλ του».

Τα τρία σινγκλ, " The Drowners ", " Metal Mickey " και " Animal Nitrate " βοήθησαν να δημιουργηθεί ένα buzz μέσων που οδήγησε σε σημαντική διαφημιστική εκστρατεία για ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ. Συναντήθηκε με γενικά ευνοϊκές κριτικές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ.

Αν και παραμένει το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του γκρουπ στις ΗΠΑ,  δυσκολεύτηκε να σημειώσει πρόοδο εμπορικά σε σύγκριση με την επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το 2013, το NME τοποθέτησε το άλμπουμ στο νούμερο 78 στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών .

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/