Songs From The Wood-Jethro Tull

Songs From The Wood-Jethro Tull

75 ετών ο κιθαρίστας τους Martin Barre

Το Songs from the Wood είναι το δέκατο στούντιο άλμπουμ των Jethro Tull , που κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου 1977 από την Chrysalis Records . Θεωρείται το πρώτο από τα τρία folk rock άλμπουμ που κυκλοφόρησε το συγκρότημα στα τέλη της δεκαετίας του 1970: Songs from the Wood, Heavy Horses (1978) και Stormwatch (1979). 

Αντλώντας έμπνευση από την αγγλική λαογραφία και την εξοχή, το άλμπουμ σηματοδότησε την επανέναρξη του φολκ ροκ στυλ της μπάντας που συνδύαζε παραδοσιακά όργανα και μελωδίες με hard rock τύμπανα, συνθεσάιζερ και ηλεκτρικές κιθάρες, όλα τοποθετημένα στο περίπλοκο πρότυπο progressive rock του συγκροτήματος.  Ήταν το πρώτο άλμπουμ των Jethro Tull που περιελάμβανε τον Dee Palmer ως επίσημο μέλος του συγκροτήματος, ο οποίος μετά από οκτώ χρόνια υπηρέτησης ως ορχήστρος ενορχηστρωτής του συγκροτήματος είχε ενταχθεί ως δεύτερος keyboardist στις αρχές του 1976.

Το άλμπουμ έγινε δεκτό από τους κριτικούς κατά την αρχική του κυκλοφορία, οι οποίοι θεώρησαν το άλμπουμ μια επιστροφή στη φόρμα για το συγκρότημα μετά από αρκετά άλμπουμ με κακή κριτική.

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/