Moondance - Van Morrison (1970)

Moondance - Van Morrison (1970)

Το Moondance είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Βορειοϊρλανδού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Van Morrison . Κυκλοφόρησε στις 27 Ιανουαρίου 1970 από την Warner Bros. Records . Μετά την εμπορική αποτυχία του πρώτου του άλμπουμ της Warner Bros. Astral Weeks (1968), ο Morrison μετακόμισε στα βόρεια της Νέας Υόρκης με τη σύζυγό του και άρχισε να γράφει τραγούδια για το Moondance . Εκεί, γνώρισε τους μουσικούς που θα ηχογραφούσαν μαζί του το άλμπουμ στα A & R Studios της Νέας Υόρκης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1969.

Το άλμπουμ βρήκε τον Morrison να εγκαταλείπει τις αφηρημένες συνθέσεις της λαϊκής τζαζ των Astral Weeks για να προτιμήσει πιο επίσημα τραγούδια, τα οποία έγραψε και παρήγαγε αποκλειστικά ο ίδιος. Ο ζωηρός ρυθμός και η ροκ μουσική του, ήταν το στυλ για το οποίο θα γινόταν περισσότερο γνωστός στην καριέρα του. Η μουσική ενσωμάτωσε σόουλ , τζαζ , ποπ και ιρλανδικούς λαϊκούς ήχους σε τραγούδια για την εύρεση πνευματικής ανανέωσης και λύτρωσης σε κοσμικά θέματα όπως η φύση, η μουσική, η ρομαντική αγάπη και η αυτοεπιβεβαίωση.

Το Moondance γνώρισε άμεση κριτική και εμπορική επιτυχία. Βοήθησε να καθιερωθεί ο Morrison ως ένας σημαντικός καλλιτέχνης στη δημοφιλή μουσική, ενώ αρκετά από τα τραγούδια του έγιναν βασικά στο ραδιόφωνο FM στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Μεταξύ των πιο αναγνωρισμένων δίσκων στην ιστορία, το Moondance κατατάσσεται συχνά στις επαγγελματικές λίστες των σπουδαιότερων άλμπουμ. Το 2013, η remastered deluxe έκδοση του άλμπουμ κυκλοφόρησε με παρόμοια αναγνώριση.

Video Url

 

MOONDANCE

 

 

 

CRAZY LOVE

 

 

Video Url

 

 

CARAVAN

 

 

 

 

INTO THE MYSTIC

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/