Black Sabbath - Black Sabbath (1970)

Black Sabbath - Black Sabbath (1970)

Κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουαρίου του 1970

Τον Αύγουστο του 1969, το μπλουζ ροκ συγκρότημα Earth άλλαξε το όνομα του σε Black Sabbath και ηχογράφησε ένα demo με το ομώνυμο κομμάτι. Στις 11 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς πήγαν στα Regent Sound Studios του Λονδίνου όπου ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ μέσα σε διάστημα οκτώ ωρών με το συνολικό κόστος να φθάνει μόλις τις 1.200 λίρες Αγγλίας. Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε άμεσα, με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που το συγκρότημα παίζει στις ζωντανές του εμφανίσεις, λόγω πίεσης χρόνου.

Παρά τις blues καταβολές τους, η μουσική που δημιούργησαν ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και εντελώς διαφορετικό. Φυσικά διατήρησαν αρκετά blues και ροκ στοιχεία, τα προσάρμοσαν όμως στα δικά τους μέτρα. Εκείνο το μήνα εμφανίστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή "Top Gear" του παραγωγού Τζον Πηλ παίζοντας τα τραγούδια "Black Sabbath", "N.I.B.", "Behind the Wall of Sleep" και "Sleeping Village". Το πρώτο τους σινγκλ ήταν το "Evil Woman" και κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1970, χωρίς να γνωρίσει επιτυχία. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 13 Φεβρουαρίου 1970 ανεβαίνοντας στο βρετανικό Top-10 παρά τις αντίθετες προβλέψεις λόγω των ιδιαίτερα αρνητικών κριτικών που είχε λάβει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της εποχής Επίσης, έφθασε στο # 8 των γερμανικών τσαρτ και το # 23 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη τους συναυλία μετά την κυκλοφορία του δίσκου ήταν στο "Henry´s Blues House" του Μπέρμιγχαμ για να ακολουθήσουν εννέα ακόμη συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τις αρχές Απριλίου. Στις 15 εκείνου του μήνα έπαιξαν στο "Star Club" του Αμβούργου και στις 25 Απριλίου στο "Residency" της Ελβετίας. Μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου τους, οι Black Sabbath εμφανίστηκαν ζωντανά μόνο στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, πραγματοποιώντας την πρώτη τους συναυλία επί αμερικανικού εδάφους στις 27 Οκτωβρίου 1970 στο Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών μαζί με τους Cactus και τον Μπρους Σπρίνγκστιν.

Το άλμπουμ παραμένει εμβληματικό στην ιστορία της μέταλ μουσικής σκηνής με το περιοδικό Rolling Stone να το κατατάσσει πέμπτο σημαντικότερο στην ιστορία και το "Digital Dream Door" στην έκτη θέση

THE WIZARD

 

 

 

 

BLACK SABBATH

 

 

EVIL WOMAN

 

 

Video Url

 

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'