Songs In The Key Of Life-Stevie Wonder

'Ενα από τα άλμπουμ που πέρασαν στην αιωνιότητα.

Το Songs in the Key of Life είναι το δέκατο όγδοο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή, τραγουδοποιού και μουσικού Stevie Wonder . Ένα διπλό άλμπουμ, κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου 1976, από την Tamla Records, τμήμα της Motown . Ηχογραφήθηκε κυρίως στο στούντιο Crystal Sound στο Χόλιγουντ , με μερικές συνεδρίες ηχογραφημένες στο Record Plant στο Hollywood, στο Record Plant στο Sausalito και στο The Hit Factory στη Νέα Υόρκη . Η τελική μίξη πραγματοποιήθηκε στην Crystal Sound.  Το άλμπουμ έχει θεωρηθεί από τους μουσικούς δημοσιογράφους ως το αποκορύφωμα της «κλασικής περιόδου» ηχογράφησης του Wonder. 

Μέχρι το 1974, ο Wonder ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες φιγούρες στη δημοφιλή μουσική . Τα προηγούμενα άλμπουμ του Music of My Mind , Talking Book , Innervisions και Fulfillingness' First Finale ήταν όλα κρίσιμες επιτυχίες. Ωστόσο, μέχρι τα τέλη του 1975, ο Wonder σκέφτηκε σοβαρά να εγκαταλείψει τη μουσική βιομηχανία και να μεταναστεύσει στην Γκάνα για να εργαστεί με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Όταν τα σχέδια για μια αποχαιρετιστήρια συναυλία είχαν ήδη ξεκινήσει, ο Wonder άλλαξε γνώμη και υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Motown στις 5 Αυγούστου 1975. Αυτό περιέγραφε μια επταετή συμφωνία, επτά άλμπουμ, 37 εκατομμυρίων δολαρίων με πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο. Εκείνη την εποχή, ήταν η μεγαλύτερη δισκογραφική συμφωνία στην ιστορία

SIR DUKE

 

 

I WISH

 

 

PASTIME PARADISE

 

 

AS

 

 

Video Url