It's Only Rock N Roll-Rolling Stones

It's Only Rock N Roll-Rolling Stones

Το It's Only Rock 'n Roll είναι το 12ο βρετανικό και 14ο αμερικανικό στούντιο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος των Stones , που κυκλοφόρησε στις 18 Οκτωβρίου 1974 από την Rolling Stones Records .

Ήταν το τελευταίο άλμπουμ τους στο οποίο συμμετείχε ο κιθαρίστας Mick Taylor . η σύνθεση τραγουδιών και η ηχογράφηση του ομώνυμου κομματιού του άλμπουμ είχε σχέση με τον τελικό αντικαταστάτη του Taylor, τον Ronnie Wood .

Το It's Only Rock 'n Roll συνδυάζει το βασικό μπλουζ και τον ήχο προσανατολισμένο στο rock 'n' roll με στοιχεία φανκ και ρέγκε . Έφτασε στο νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο νούμερο δύο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και δεν ήταν τόσο επιτυχημένο όσο τα προηγούμενα άλμπουμ τους, ήταν ένα σημαντικό μεταβατικό άλμπουμ για τους Rolling Stones. Μετά την αποχώρηση του μακροχρόνιου παραγωγού Jimmy Miller , η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον κιθαρίστα Keith Richards και τον τραγουδιστή Mick Jagger με το ψευδώνυμο " The Glimmer Twins ".

Ο Taylor, ο μπασίστας Bill Wyman και ο ντράμερ Charlie Watts έπαιξαν στα περισσότερα κομμάτια, ενώ οι συχνοί συνεργάτες Ian Stewart , Nicky Hopkins και Billy Preston συνεισέφεραν με επιπλέον όργανα. Το άλμπουμ παρουσίασε την πρώτη εμφάνιση του κρουστά Ρέι Κούπερ , ο οποίος θα συνέχιζε να συνεργάζεται με τους Rolling Stones στη δεκαετία του 1980.

Το ομότιτλο κομμάτι ηχογραφήθηκε ξεχωριστά από το υπόλοιπο άλμπουμ. Το βασικό κομμάτι του ρυθμού είχε καθοριστεί από μέλη των Faces , συμπεριλαμβανομένου του Wood και του ντράμερ Kenney Jones , κατά τη διάρκεια ενός jam session με τον Jagger, τον David Bowie και τον μπασίστα Willie Weeks .

Το τραγούδι άρεσε τόσο πολύ στον Τζάγκερ που έφερε το βασικό κομμάτι στον Ρίτσαρντς, ο οποίος πρόσθεσε κάποια υπέρμετρα κιθάρας και μετά από λίγο γυάλισμα, μπήκε στο άλμπουμ ως έχει. Το 1975, το συγκρότημα άρχισε να παρακολουθεί κιθαρίστες, συμπεριλαμβανομένων των Jeff Beck , Wayne Perkins , Harvey Mandel και Rory Gallagher ως πιθανούς αντικαταστάτες μετά την αποχώρηση του Taylor, ενώ ηχογράφησε το επόμενο στούντιο άλμπουμ, Black and Blue (1976).

It's Only Rock N Roll

 

Time Waits For No One

 

 

Ain't Too Proud To Beg

 

 

Fingerprint File