In The Court Of The Crimson King - King Crimson, πέρασαν 54 χρόνια

In The Court Of The Crimson King - King Crimson, πέρασε μισός αιώνας

1969, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, κυκλοφόρησε 10 Οκτωβρίου του 1969.

Πολλαπλές πηγές αναφέρουν ότι οι King Crimson έκαναν το ζωντανό ντεμπούτο τους στις 9 Απριλίου 1969 στο The Speakeasy Club στο Λονδίνο,  αλλά ο Sinfield ισχυρίζεται ότι έκαναν μια προηγούμενη εμφάνιση στο Newcastle, παίζοντας για έναν ακυρωμένο King Curtis . Η συναυλία στο Speakeasy Club, την οποία ο Sinfield περιγράφει ως τη δεύτερη τους, συνετρίβη από μέλη του The Pink Fairies Drinking Club . Οι King Crimson άνοιξαν για τους Rolling Stones στο Hyde Park του Λονδίνου τον Ιούλιο του 1969, ενώπιον περίπου 250.000 έως 500.000 ανθρώπων, κάτι που τους έφερε αρκετά καλά σχόλια και προσοχή. 

Οι πρώτες ηχογραφήσεις για το άλμπουμ πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 1969 με τον παραγωγό Tony Clarke , πιο διάσημο για τη δουλειά του με τους The Moody Blues . Αφού αυτές οι συνεδρίες απέτυχαν να λειτουργήσουν, δόθηκε στο γκρουπ η άδεια να παράγει το άλμπουμ οι ίδιοι. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε συσκευή εγγραφής 8 καναλιών 1" στα Wessex Sound Studios στο Λονδίνο, σχεδιασμένο από τον Robin Thompson και με τη βοήθεια του Tony Page.

Για να επιτύχει τους χαρακτηριστικούς πλούσιους, ορχηστρικούς ήχους του άλμπουμ, ο Ian McDonald ξόδεψε πολλά ώρες μεταγλώττιση στρωμάτων Mellotron και διάφορων ξύλινων και καλαμιών οργάνων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το συγκρότημα πέρασε από 5 γενιές κασετών για να πετύχει βαθιά στρωμένα, σαγηνευμένα κομμάτια. 

Κατά την επίβλεψη ενός mastering cut, ο Ian McDonald ανακάλυψε ότι ο κύριος αντιγραφής είχε πρόβλημα στο σωστό δρόμο και επειδή οι κασέτες πρώτης γενιάς έλειπαν από το 1969,  αυτό το πρόβλημα αντισταθμίστηκε από το EQ μέχρι το 2002. Ο Fripp υπέθεσε ότι το το πρόβλημα προκλήθηκε από ανίκανους αρχιτέκτονες μηχανικούς ή "ορισμένες κασέτες έγιναν master σε διαφορετικές χώρες σε μηχανήματα που δεν ήταν πολύ καλά συντηρημένα ή από αντίγραφα που δημιουργήθηκαν στη χώρα προέλευσης (συνήθως στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο στην περίπτωση της ροκ μουσικής) όπου η δεύτερη μηχανή συντηρήθηκε/παρακολούθησε ανεπαρκώς.

Αυτές οι κασέτες ήταν στη συνέχεια εστάλησαν σε χώρες κατόχους άδειας που δεν είχαν επαρκή μέτρηση σύγκρισης και εμπιστεύονταν το αρχικό υλικό από το γραφείο της δισκογραφικής εταιρείας. Οι μηχανές ταινιών που λειτουργούσαν με διαφορετικές ταχύτητες κατά καιρούς είχαν ως αποτέλεσμα τα άλμπουμ να είναι μερικά δευτερόλεπτα μικρότερα/μακρύτερα".  Οι κορυφαίες ταινίες πρώτης γενιάς βρέθηκαν στα αρχεία της Virgin το 2002. 

Το άλμπουμ είναι ένα από τα πρώτα και πιο επιδραστικά του είδους progressive rock , όπου το συγκρότημα συνδύασε τις μουσικές επιρροές πάνω στις οποίες βασίστηκε η ροκ μουσική με στοιχεία τζαζ , κλασικής και συμφωνικής μουσικής .

Έφτασε στο Νο5 στο UK Albums Chart και στο Νο28 στο Billboard 200 των Η.Π.Α. , όπου πιστοποιήθηκε ως Χρυσό από την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής 

In The Court Of The Crimson King

 

 

Epitaph

 

 

21st Century Schizoid Man

Video Url

I Talk To The Wind

 

 

 

Video Url