Around the World in a Day-Prince (1985)

Around the World in a Day-Prince (1985)

Το Around the World in a Day είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Prince , και η δεύτερη κυκλοφορία όπου χρεώνεται η μπάντα του The Revolution . Κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου 1985 από την Paisley Park Records και την Warner Bros. Ξεφεύγοντας κάπως από τον εμπορικό ήχο της προηγούμενης κυκλοφορίας και τεράστιας επιτυχίας Purple Rain (1984), το άλμπουμ είδε τον Prince να πειραματίζεται με ψυχεδελικά στυλ και πιο χλιδάτες υφές. Σε συμμόρφωση με τις επιθυμίες του Prince, η δισκογραφική εταιρεία κυκλοφόρησε το άλμπουμ με ελάχιστη δημοσιότητα, κρατώντας τα συνοδευτικά σινγκλ μέχρι σχεδόν ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του.

Το Around the World in a Day κυκλοφόρησε με ιδιαίτερα μικτή αποδοχή μεταξύ των crossover κοινού μετά την επιτυχία του Purple Rain , αν και ωστόσο πούλησε σχετικά καλά και έγινε το δεύτερο νούμερο ένα άλμπουμ του Prince and the Revolution στο Billboard 200 . Δύο από τα τέσσερα σινγκλ του έφτασαν στο κορυφαίο 10 του Billboard Hot 100 : " Raspberry Beret " και " Pop Life ".

Μετά το θάνατο του Prince, το "Raspberry Beret" επανακυκλοφόρησε στο Billboard Hot 100 ως κορυφαία επιτυχία στα 40, φτάνοντας στο νούμερο 33. Ο Γύρος του Κόσμου σε μια Μέρα πιστοποιήθηκε διπλά πλατινένιο από το Recording Industry Association of America (RIAA) στις 2 Ιουλίου 1985.

 

 

 

 

 

 

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/