Supernatural-Santana (1999)

Supernatural-Santana (1999)

Το Supernatural είναι το δέκατο όγδοο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Santana, που κυκλοφόρησε στις 15 Ιουνίου 1999 από την Arista Records. Αφού ο Santana βρέθηκε χωρίς δισκογραφική στα μέσα της δεκαετίας του 1990, το ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας Carlos Santana ξεκίνησε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Arista, Clive Davis, ο οποίος είχε αρχικά υπογράψει το συγκρότημα στην Columbia Records το 1969. Ο Santana και ο Davis συνεργάστηκαν με τον Pete Ganbarg του A&R. Ο Santana ήθελε να επικεντρωθεί σε ποπ και ραδιοφωνικό υλικό. Το άλμπουμ περιλαμβάνει συνεργασίες με πολλούς σύγχρονους καλεσμένους καλλιτέχνες, όπως οι Rob Thomas, Eric Clapton, Eagle-Eye Cherry, Lauryn Hill, Dave Matthews, Maná και CeeLo Green.

Το Supernatural γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία παγκοσμίως, δημιουργώντας ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη μουσική του Santana. Έφτασε στο Νο. 1 σε έντεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ για 12 μη συνεχόμενες εβδομάδες, όπου είναι πιστοποιημένο 15× πλατινένιο. Το πρώτο από τα έξι σινγκλ του άλμπουμ, το "Smooth" με τον τραγουδιστή του Matchbox Twenty, Rob Thomas, και το συνυπογράφουν οι Thomas και Itaal Shur, ήταν νούμερο ένα επιτυχία παγκοσμίως και ήταν στην κορυφή του Billboard Hot 100 chart για 12 εβδομάδες. Το επόμενο, το "Maria Maria", με το Product G&B, ήταν το νούμερο ένα στις ΗΠΑ για 10 εβδομάδες. Το Supernatural είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του Santana μέχρι σήμερα, το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις Ισπανόφωνου καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής και ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με πωλήσεις περίπου 30 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως.

Στα βραβεία Grammy το 2000, το Supernatural κέρδισε εννέα βραβεία Grammy, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε το Thriller του Michael Jackson για το πιο τιμημένο άλμπουμ. Αυτά περιελάμβαναν το άλμπουμ της χρονιάς, καθιστώντας τον Carlos τον πρώτο Ισπανόφωνο που το κέρδισε, και το καλύτερο ροκ άλμπουμ. Ο Santana κέρδισε οκτώ από αυτά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Jackson για τα περισσότερα βραβεία σε μια νύχτα. Ο Santana κέρδισε επίσης τρία βραβεία Latin Grammy, συμπεριλαμβανομένου του δίσκου της χρονιάς.

 

MARIA, MARIA

 

 

SMOOTH

 

 

PUT YOUR LIGHTS ON

 

 

CORAZON ESPINADO

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/