Strangers in the night-UFO (1979)

Strangers in the night-UFO (1979)

Από τα καλύτερα ζωντανά άλμπουμ στο χαρντ ροκ

Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1979 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Chrysalis Records".

Ο δίσκος υπήρξε ο πιο επιτυχημένος από οποιονδήποτε άλλο κυκλοφόρησαν οι UFO στη καριέρα τους, αφού σκαρφάλωσε στο Top-10 των βρετανικών τσαρτ, φθάνοντας μέχρι την έβδομη θέση, για να βραβευθεί ως ασημένιο άλμπουμ. Την επιτυχία αυτή βοήθησαν τα δύο σινγκλ που κυκλοφόρησαν παράλληλα με τον δίσκο, με τις ζωντανές εκτελέσεις των "Doctor Doctor" και "Shoot Shoot", τα οποία ανέβηκαν στο Top-50 του καταλόγου επιτυχιών.

Για την προώθηση του , οι UFO περιόδευσαν στην Βόρεια Αμερική , ανοίγοντας εμφανίσεις των Rush, ενώ συμμετείχαν και στο φεστιβάλ "World Music" της Καλιφόρνια.Επίσης, εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή "Hollywood Squares" και το καλοκαίρι του 1979 περιόδευσαν και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους Judas Priest, πριν συνεχίσουν με μία ακόμη σειρά συναυλιών, αυτή την φορά μαζί με τους AC/DC.

Οι κριτικές για το άλμπουμ υπήρξαν ιδιαίτερα θετικές, με το "Allmusic" να το βαθμολογεί με 4,5 αστέρια με άριστα τα πέντε, το "Ultimate Guitar" με 9,7 / 10, το "Sputnik Music" με μέσο όρο βαθμολογιών 4,5 / 5 και το "Rate Your Music" με 4,1 / 5.

Video Url

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.popup.gr/