To Bodyguard ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της Whitney

To Bodyguard ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της Whitney

Το The Bodyguard: Original Soundtrack Album είναι ένα άλμπουμ soundtrack από την ομώνυμη ταινία , που κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου 1992, από την Arista Records . Η πρώτη πλευρά του άλμπουμ (στην αρχική του μορφή LP και κασέτα ) περιλαμβάνει τραγούδια ηχογραφημένα από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Whitney Houston , η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία, ενώ η δεύτερη πλευρά περιλαμβάνει τη δουλειά διαφόρων καλλιτεχνών. Ο Χιούστον και ο Κλάιβ Ντέιβις ήταν συνεκτελεστικοί παραγωγοί του δίσκου.

Ο Σωματοφύλακας εγκωμιάστηκε από τους μουσικοκριτικούς για τη φωνητική απόδοση του Χιούστον και την παραγωγή του. Το άλμπουμ γνώρισε τεράστια παγκόσμια επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο ένα σε δεκαοκτώ χώρες και στην πρώτη δεκάδα σε δεκάδες άλλες χώρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το άλμπουμ έδωσε στον Χιούστον τη διάκριση ότι είχε τις περισσότερες εβδομάδες στο νούμερο ένα από μια γυναίκα καλλιτέχνη στο Billboard 200 , κρατώντας αυτό το ρεκόρ για 19 χρόνια μέχρι να ξεπεράσει το άλμπουμ της Adele 21 (2011).

Το The Bodyguard είναι πιστοποιημένο Diamond από την Recording Industry Association of America , η οποία δίνει στο Χιούστον τρία άλμπουμ με πωλήσεις Diamond. Έγινε το πρώτο άλμπουμ που επαληθεύτηκε από το Nielsen SoundScan που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε μια εβδομάδα . Κάποια στιγμή, το άλμπουμ πουλούσε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα την εβδομάδα για αρκετές εβδομάδες στη σειρά.

Με πωλήσεις άνω των 45 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, το The Bodyguard είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις soundtrack όλων των εποχών , καθώς και το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις γυναίκας στην ιστορία της μουσικής και το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της δεκαετίας .  Το soundtrack κέρδισε το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς 

Προς τιμήν της 25ης επετείου από την κυκλοφορία του soundtrack, η Legacy Recordings και το Whitney Houston Estate κυκλοφόρησαν το I Wish You Love: More from The Bodyguard ,  που περιελάμβανε μια συλλογή από ζωντανές ηχογραφήσεις που δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ πριν από το ιστορικό The Bodyguard World του Χιούστον. Περιοδεία (1993–1994), εναλλακτικές εκδοχές των ηχογραφήσεων από την ταινία The Bodyguard και μια εναλλακτική εκδοχή ενός remix του "I'm Every Woman"

I WILL ALWAYS LOVE YOU

 

RUN TO YOU

 

 

I HAVE NOTHING