Vs.-Pearl Jam (1993)

1993 No 1 το Vs. των Pearl Jam με 950 χιλ.

Το Vs.είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Pearl Jam , που κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου 1993 μέσω της Epic Records .

Μετά από ένα αδυσώπητο πρόγραμμα περιοδειών για την υποστήριξη του ντεμπούτου άλμπουμ του 1991 Ten , οι Pearl Jam κατευθύνθηκαν στο στούντιο στις αρχές του 1993 αντιμετωπίζοντας την πρόκληση να ακολουθήσει την εμπορική επιτυχία του ντεμπούτου του.

Το άλμπουμ που προέκυψε, Vs. , είχε έναν πιο ωμό και πιο επιθετικό ήχο σε σύγκριση με την προηγούμενη κυκλοφορία του συγκροτήματος. Ήταν η πρώτη συνεργασία τους με τον παραγωγό Brendan O'Brien και το πρώτο του άλμπουμ με τον ντράμερ Dave Abbruzzese .

Οι Pearl Jam αποφάσισαν να περιορίσουν τις προωθητικές τους προσπάθειες για το Vs. , συμπεριλαμβανομένης της άρνησης παραγωγής μουσικών βίντεο για οποιοδήποτε από τα σινγκλ του άλμπουμ.

Μετά την κυκλοφορία του,  σημείωσε το ρεκόρ των περισσότερων αντιτύπων ενός άλμπουμ που πουλήθηκε την πρώτη εβδομάδα, ένα ρεκόρ που κράτησε για πέντε χρόνια και κατέλαβε την πρώτη θέση στο Billboard 200 chart για πέντε εβδομάδες, τη μεγαλύτερη διάρκεια για ένα άλμπουμ των Pearl Jam.

Έχει πιστοποιηθεί επτά φορές πλατινένιο από την RIAA στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ANIMAL

 

Video Url

 

GO

 

 

DAUGHTER

 

 

DISSIDENT

 

 

Video Url