Foxtrot - Genesis (1972)

Video Url

 

Το Foxtrot είναι το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του αγγλικού progressive rock συγκροτήματος Genesis, που κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου 1972 από την Charisma Records. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο ηχογραφημένο τραγούδι τους, το 23λεπτο κομμάτι "Supper's Ready".

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μετά την περιοδεία για την υποστήριξη του προηγούμενου άλμπουμ τους, Nursery Cryme (1971), που τους είδε να κερδίζουν δημοτικότητα, συμπεριλαμβανομένης μιας καλής υποδοχής στο Great Western Express Festival, Lincolnshire τον Μάιο του 1972. Το άλμπουμ γράφτηκε το καλοκαίρι του 1972 και συνδύασαν τραγούδια που είχαν ήδη παιχτεί ζωντανά με νέο υλικό επεξεργασμένο σε jam sessions. Η ηχογράφηση ξεκίνησε τον Αύγουστο με τον John Anthony, αλλά οι ηχογραφήσεις ήταν επιρρεπείς σε ένταση και διαφωνίες. Μετά από μια σύντομη περιοδεία στην Ιταλία, οι ηχογραφήσεις ξανάρχισαν με τον Ντέιβ Χίτσκοκ να αναλαμβάνει τα καθήκοντα παραγωγής. Το εξώφυλλο ήταν το τελευταίο έργο Genesis που σχεδιάστηκε από τον Paul Whitehead, με μια αλεπού να φορά ένα κόκκινο φόρεμα. Ο frontman Peter Gabriel φόρεσε το φόρεμα και ένα κεφάλι αλεπούς στη σκηνή για την επόμενη περιοδεία, η οποία συγκέντρωσε την προσοχή του Τύπου και βελτίωσε σημαντικά το προφίλ του γκρουπ.

Το Foxtrot ήταν το πρώτο άλμπουμ των Genesis στο chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο Νο. 12 και έλαβε σε μεγάλο βαθμό θετικές κριτικές. Έφτασε στο νούμερο ένα στην Ιταλία, . Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε ένα σινγκλ χωρίς άλμπουμ "Happy the Man". Το άλμπουμ συνέχισε να προσελκύει επαίνους από τους κριτικούς και επανεκδόθηκε με ένα νέο στερεοφωνικό και μίξη ήχου surround 5.1 ως μέρος του 2008 Genesis 1970–1975 box set.

 

SUPPER'S READY

 

 

WATCHER OF THE SKIES