Exile On Main Street - Rolling Stones (1972)

Exile On Main Street - Rolling Stones (1972)

Κυκλοφόρησε 12 Μαΐου 1972

Μετά την κυκλοφορία του "Sticky Fingers", οι Rolling Stones έφυγαν από την Αγγλία λόγω της βαριάς φορολογίας των στούντιο ηχογραφήσεων και μετακόμισαν στη νότια Γαλλία, όπου ο Κιθ Ρίτσαρντς νοίκιασε τη βίλα Νελκότ για τα μέλη του σχήματος και τους συνοδούς τους. Χρησιμοποιώντας το φορητό τους στούντιο, ολοκλήρωσαν τις συνθέσεις τους, κάποιες εκ των οποίων είχαν δημιουργηθεί στα "Sunset Studios" του Λος Άντζελες το 1969.

Ο εθισμός του Ρίτσαρντς στα ναρκωτικά τον απέτρεψε από το να συμμετέχει καθημερινά στην σύνθεση του άλμπουμ, ενώ συχνή ήταν η απουσία των Γουάιμαν και Τζάγκερ, για άλλους λόγους.

Επίσης, πολλά κομμάτια ηχογραφήθηκαν στα "Olympic Studios" του Λονδίνου από το 1969 ως το 1971, όπως και στο Λος Άντζελες από τον Δεκέμβριο του 1971 ως τον Μάρτιο του 1972.

Το "Exile on Main St." ανέβηκε στην κορυφή των τσαρτ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όπως και στον Καναδά, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και αρκετές ακόμη χώρες ανά τον κόσμο. Έχει βραβευθεί ως πλατινένιος δίσκος στην Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Τα σινγκλ που συνόδευσαν τον δίσκο ήταν τα "Tumbling Dice" και "Happy", με το πρώτο εξ αυτών να μπαίνει στο Top-10 στην πατρίδα του συγκροτήματος, το αμερικάνικο Billboard, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και τον Καναδά, ενώ το δεύτερο σκαρφάλωσε στο # 22 στις ΗΠΑ.

ROCKS OFF

 

TUMBLING DICE

 

SWEET VIRGINIA

 

HAPPY

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/