Are You Lonesome To-night?-Elvis Presley

Are You Lonesome To-night?-Elvis Presley

Μέρος του στίχου είναι επηρεασμένο από Shakespeare

Το " Are You Lonesome Tonight? " (μερικές φορές στυλιζαρισμένο ως Are You Lonesome To-night? ) είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τους Roy Turk και Lou Handman το 1926. Ηχογραφήθηκε πολλές φορές το 1927 — πρώτα από τον Charles Hart, με επιτυχημένες εκδόσεις από τον Vaughn De Leath , Henry Burr , και το ντουέτο των Jerry Macy και John Ryan. Το 1950, η έκδοση της Blue Barron Orchestra έφτασε στην πρώτη εικοστή θέση στο τσαρτ Pop Singles του Billboard .

Τον Απρίλιο του 1960, μετά τη διετή θητεία του Έλβις Πρίσλεϋ στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών , ηχογράφησε το τραγούδι μετά από πρόταση του διευθυντή συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ . «Είσαι μόνος απόψε;» ήταν η γυναίκα του Πάρκερ, το αγαπημένο τραγούδι της Μαρί Μοτ.

Η κυκλοφορία του καθυστέρησε από τα στελέχη της RCA Victor , τα οποία θεώρησαν ότι δεν ταίριαζε στο νέο (και δημοσιοποιημένο) στυλ του Presley. Όταν το "Are You Lonesome Tonight;" κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1960, γνώρισε άμεση επιτυχία στις ΗΠΑ, φτάνοντας στην κορυφή του τσαρτ Pop Singles του Billboard και φτάνοντας στο νούμερο τρία στο R&B chart .

Ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του , έφτασε στην κορυφή του UK Singles Chart . Η έκδοση του Presley πιστοποιήθηκε από την Ένωση Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής για ένα βραβείο χρυσού δίσκου για 1.000.000 αντίτυπα που πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1983.

Αναβαθμίστηκε από την RIAA σε ένα βραβείο 2xPlatinum Record για 2.000.000 πωλήσεις στο 1999. Tonight. " αργότερα ηχογραφήθηκε από αρκετούς άλλους καλλιτέχνες, με τις εκδόσεις των Donny Osmond και Merle Haggard να γίνονται οι κορυφαίες είκοσι επιτυχίες στα ποπ και country charts αντίστοιχα. Billboard με την κατάταξη στο νούμερο 81 στη λίστα "Καυτά 100 κορυφαία τραγούδια όλων των εποχών" το 2008.

Video Url

 

Η πρώτη ερμηνεία ήταν από το 1926

 

 

https://www.popup.gr/